FunX

'Liever prostituee, dan mijn naaktfoto's online'

  1. Newschevron right
  2. 'Liever prostituee, dan mijn naaktfoto's online'
Maria Genova geeft lezingen op scholen over onderwerpen als loverboys en reageerde daarom geschokt op de eerste resultaten van het prostitutieonderzoek dat de Rotterdamse Jongerenraad heeft gedaan. "Ik schrok van de jonge leeftijd, jongeren vanaf 13 jaar en dat het zo massaal is."

Voor haar boek 'Vrouwen Te Koop', interviewde Maria allerlei meisjes die onder dwang in de prostitutie zijn terecht gekomen. "Ze waren soms zo bang dat hun naaktfoto's op school of internet verspreid zouden worden, dat ze ingestemd hebben om de prostitutie in te gaan."

Hoer of naaktfoto's

Op de lezingen die Maria op scholen geeft, eindigt de schrijfster vaak stomverbaasd als ze de klas vraagt wat iemand zou doen als iemand ze zou chanteren met naaktfoto's: "Tot mijn stomste verbazing steken heel veel meisjes hun hand op en zeggen dat ze liever de prostitutie ingaan, dan dat hun schoolgenoten die foto's zien." In een mavo-klas waar Maria onlangs een lezing gaf, staken zelfs alle meiden hun hand op.

{source}
<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p>Op alle scholen waar ik lezingen geef over loverboys, slingeren naaktfoto's leerlingen op mobieltjes. Dit <a href="http://t.co/L6iLKZGkBq" title="http://bit.ly/VLFbbz">bit.ly/VLFbbz</a> is erg</p>&mdash; maria genova (@genova2) <a href="https://twitter.com/genova2/status/309756137505452032">7 maart 2013</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
{/source}

Wat kan je doen?

Wat kan je doen als iemand jouw chanteert met naaktfoto's? Maria Genova vertelt dat je zo snel mogelijk naar de politie of op zijn minst naar een vertrouwenspersoon op school moet gaan. Dan kan die jongen aangepakt worden. "Heel veel machtsmiddelen heb je niet, maar diegene kan wel onder druk gezet worden om niet meer te chanteren. Heel veel meisjes gaan dan door of onderhandelen met die jongen, in plaats van volwassenen inschakelen. Dat terwijl ze een slechte onderhandelingspositie hebben."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F82322018"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie