Naar homepage
FunX

Vacature stagiair webredactie: dit is waarom jij bij FunX stage wil lopen

  1. Newschevron right
  2. Vacature stagiair webredactie: dit is waarom jij bij FunX stage wil lopen

FunX is per 1 februari op zoek naar:

STAGIAIR(E) WEBREDACTIE M/V

(36 uur per week)

Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste en creatieve student en volgt een journalistieke of mediagerelateerde opleiding (HBO/WO). Je voelt je verbonden met onze doelgroep, bent gedreven om je verder te ontwikkelen in het mediavak en hebt een passie voor radio, muziek en social media. Je volgt het nieuws op de voet (zowel op entertainment- als op maatschappelijk gebied) en jouw onderwerpkeuzes sluiten naadloos aan bij het onderscheidende karakter van FunX. Je weet met je schrijfstijl een jonge doelgroep aan te spreken en je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent flexibel en bent bereid ook in de vroege ochtend, avond en weekenden te werken. Je bent een teamplayer maar je kunt ook zelf het initiatief nemen.

Werkdag van stagiair(e) webredactie

Wij bieden jou een inspirerende en leerzame stageplaats waar je écht de kans krijgt om volledig mee te draaien op de webredactie. Tijdens je stage ben je werkzaam op de webredactie en schrijf je dagelijks artikelen voor FunX.nl. Je speurt voortdurend het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en weet hier telkens een eigen draai aan te geven. De focus ligt daarbij op muziek en lifestyle maar ook maatschappelijke thema’s komen aan bod. Ook is er ruimte voor het schrijven van eigen verhalen. Je denkt mee over crossmediale items en je zet fragmenten uit de verschillende radioshows om in aantrekkelijke webcontent. Daarnaast ondersteun je het social media-team en help je bij het maken van social content.

Interesse?

Om te groeien in je functie en het meest uit je stage te halen, raden wij je aan om minimaal 6 maanden stage te lopen bij FunX. Wij bieden ook stageplaatsen van 3 maanden. Herken jij je in het profiel en wil jij graag de redactie komen ondersteunen? Stuur dan je portfolio, motivatiebrief en cv naar sollicitatie@funx.nl o.v.v. stagiair(e) webredactie. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met FunX Personeelszaken via het telefoonnummer 010 2214 900.

Hoe het is om stage te lopen bij FunX

Communicatiestudent Kenneth (25) vertelt over zijn ervaring als stagiair op de webredactie van FunX.

Waarom solliciteerde jij bij FunX?

"Ik heb bij FunX gesolliciteerd, omdat ik stage wilde lopen bij een creatief bedrijf dat zich richt op het creëren van content. Ik heb vanwege mijn achtergrond vooral affiniteit met en aantoonbare kennis op het gebied van muziek. Vooral de Nederlandse urban scene volg ik op de voet, maar daarnaast houd ik ook diverse YouTubers en het maatschappelijke nieuws nauw in de gaten. Daarom is het zo mooi dat FunX een web- en social afdeling heeft. Hier kan ik mezelf ontwikkelen als redacteur – het beroep dat ik na mijn communicatiestudie wil uitoefenen."

Voldeed het aan je verwachtingen?

"Hoewel ik van mezelf wist dat ik over vaardigheden voor het schrijven van artikelen beschik, heb ik mezelf als stagiair webredactie in zekere zin kunnen ontwikkelen. Daar ben ik FunX erg dankbaar voor! Ik sta nu stil bij de kleinste ins en outs om een artikel zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen. Maar ook ben ik gegroeid als persoon. Omdat er binnen FunX een open en collegiale werksfeer heerst, ga je vanzelf mee met die flow. Je leert van elkaar en met elkaar."

Wat is je mooiste herinnering aan je stagetijd?

"Ik heb enorm veel leuke FunX-momenten meegemaakt! Onder andere het vieren van Zomercarnaval op de FunX-truck, het werken op festivals, een onvergetelijk personeelsuitje en ook de FunX Sweet Sixteen Party was een avond om nooit te vergeten. Op de werkvloer is het naar mijn gevoel ook altijd een feestje. Geen dag is hetzelfde en ik ben me hier behoorlijk thuis gaan voelen. Ik ben ook erg trots op de artikelen die ik voor FunX heb mogen schrijven. Het geeft je een supertof gevoel wanneer je ziet dat je eigen geschreven content online (op Facebook) viral gaat."

Zou jij anderen aanraden stage te lopen bij FunX?

"Ik zou FunX zeker aanraden, omdat je met een jong team (met dezelfde interesses) werkt en je dus gewoon honderd procent jezelf kan zijn. Ik heb het idee dat ik een band met mijn verloren familie heb opgebouwd. Ik kan het hier met iedereen vinden. Stuk voor stuk zijn het collegiale toppers. Binnen FunX heb je de mogelijkheid om mee te werken aan de opbouw van het bedrijf en het merk. Maar ook sta je als stagiair(e) natuurlijk zelf centraal en heb je de mogelijkheid om jezelf binnen jouw afdeling te ontwikkelen. Daarnaast is het mogelijk om uit je comfortzone te komen en met de andere afdelingen mee te lopen."

IMG 20181008 WA0005
Ster advertentie
Ster advertentie