FunX

'Laat die banken maar failliet gaan'

  1. Newschevron right
  2. 'Laat die banken maar failliet gaan'
De staat nationaliseert de noodlijdende SNS bank voor 3.7 miljoen euro. En dat terwijl er juist overal op bezuinigd wordt vanwege de crisis. Wordt het niet eens tijd om zo'n bank in problemen te laten barsten? Of is het juist goed dat de overheid inspringt, zodat er geen gedupeerden zijn die niet meer bij hun spaarcenten kunnen? Hierdoor luidde de stelling van gisteren als volgt: 'De overheid mag geen banken meer redden met mijn geld'. Zo'n 82% klikte op 'eens'.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78890283"></iframe>
{/source}

Reacties
"Laten ze die bonussen van die eikels maar terugvorderen", is Irma's reactie op de stelling. Zij vindt dat de gewone medewerkers van de banken niet moeten opdraaien voor de fouten van de 'hoge pieten'.

Ook Farah is het eens met de stelling. Zij vindt dat de overheid zulke rare beslissingen maakt. De overheid stopt volgens haar niet genoeg geld in projecten die het nodig hebben.

Wessel is hartstikke oneens met de stelling. Volgens hem doet de overheid dit om het omvallen van de bank en het kwijtraken van spaargeld te voorkomen.

Klein moet om de stelling lachen en zegt dat wij met z’n allen voetballer Cristiano Ronaldo met onze belastingcenten betalen.

Hoewel Naomi het ermee eens is, gelooft zij dat de overheid het toch wel doet.

In CritiX sprak Q-Bah met FunX-luisteraar Shiva. Die vindt dat het tijd is om banken zelf de problemen te laten oplossen. Er ontstond een discussie met een financieel analist die ook inbelde.
Ster advertentie
Ster advertentie