FunX

Sietse Bakker (mediabedrijf Wow!works) heeft geen bewijsdrang meer

  1. Newschevron right
  2. Sietse Bakker (mediabedrijf Wow!works) heeft geen bewijsdrang meer
Sietse Bakker (27) is al van jongs af aan gefascineerd door de mediawereld. Op de middelbare school was hij hoofdredacteur van de schoolkrant en tijdens zijn studie Communicatiewetenschappen begon hij zijn eigen mediabedrijf: Wow!works. Daarvoor was hij op zondag 2 oktober in Hi5 op zoek naar iemand die een stageplek zoekt als Junior Event Manager. Eurovisie Songfestival
Sietse begon als tiener met het bouwen van websites. Hij maakte bijvoorbeeld een website over het Eurovisie Songfestival die succesvoller was dan de officiële website. Hij stelde de organisatie van het Songfestival (European Broadcasting Union) daarom voor om de officiële website voor ze te maken, maar daar had de organisatie in eerste instantie geen oren naar, omdat hij zo jong was. Toch hebben ze hem een paar jaar daarna alsnog gevraagd het te doen.

Mediabedrijf
Sindsdien is hij opgeklommen tot Event Supervisor van het Songfestival, het grootste muziekevenement van Europa en daarnaast is hij ook eindverantwoordelijk voor het Junior Songfestival. Dit alles doet hij vanuit zijn eigen mediabedrijf Wow!Works, dat gespecialiseerd is in mediaproducties en event intelligence (de kennis die nodig is om een groot evenement een succes te maken).

Boek schrijven
De ondernemer is hiernaast erg druk als spreker op congressen in binnen- en buitenland, vorige week was hij nog in Sint Petersburg waar hij 1200 studenten toesprak over How To Live Wow!?. Dat is ook de titel van het boek dat hij een aantal maanden geleden uitbracht. Daarin staan honderden inzichten, tips, trucks en methodes over succes en geluk.

Solliciteren
Hoe Sietse zelf Wow!? leeft, wat hij twee jaar lang deed in Talinn (Estland) en waarom alles de tweede keer beter gaat bij hem, vertelde hij op zondag 3 oktober tussen 17 en 19 uur in Hi5. Ook nam hij een stageplek mee van zijn bedrijf, waarop je live in de uitzending kon solliciteren. Hieronder hoor je hoe luisteraar Ryan het ervan af bracht tijdens het on air sollicitatiegesprek met Sietse:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201110021700.wma{/wmaremote}Ster advertentie
Ster advertentie