FunX

Arthur Japin wacht nog op reactie Mark Rutte

  1. Newschevron right
  2. Arthur Japin wacht nog op reactie Mark Rutte
Schrijver Arthur Japin schreef in een open brief aan Mark Rutte dat hij 'geschokt, gekrenkt en verontrust' is wegens de 'zware delegatie die naar Rusland afreist'. De minister-president overweegt een homo mee te nemen en Japin bood zich met zijn brief aan. Naar aanleiding daarvan besprak Zarayda de volgende stelling in CritiX: "De Nederlandse regering moet de Olympische Winterspelen in Sotsji boycotten". 56% van de FunX luisteraars was het daarmee oneens.

Nare boodschap
Arthur Japin vertelde gisteravond in CritiX dat hij zich verraden voelde door Rutte: "Ik kan niets aan Rusland of Poetin veranderen, maar ik vond het een nare boodschap van Rutte aan homoseksuelen en andere minderheden. Je voelt waar de streep van acceptatie ligt. Met een brief wilde ik de discussie aanzwengelen en dat is goed gelukt." Arthur heeft inmiddels contact gehad met het ministerie van Algemene Zaken, maar ze hebben nog niets meer van zich laten horen. Hij verwacht geen reactie van Rutte, maar wacht het nog af.

Stoorzender
Schrijver Arthur Japin verwacht niet dat Rutte gaat reageren of hem meevraagt naar Sotsji: "Er zijn enorme economische en politieke belangen bij gemoeid. De eigenaar van De Efteling gaat bijvoorbeeld een pretpark openen in Sotsji, dus er spelen allerlei dingen waarbij ze geen stoorzender willen." Als Japin wel met Rutte mee mag naar Sotsji, dan kijkt hij eerst naar de mogelijkheden. Welke dat zijn, hoor je hieronder in het interview.



Hypocriet
De meningen waren gisteravond ontzettend verdeeld in CritiX. Zo vond een FunX-luisteraar het hypocriet dat we spreken over mensenrechten of een boycot van Rusland, "terwijl Nederland, Amerika en Frankrijk wereldwijd op grotere schaal mensenrechten schenden". Een ander vroeg zich juist af hoe een land dat zo achter de homorechten staat, kan genieten in een land waar ze tegen homorechten zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie