FunX

Marvin Irion is F.R.E.D.

  1. Newschevron right
  2. Marvin Irion is F.R.E.D.
Marvin Irion (43) wist al vroeg dat hij financieel onafhankelijk wilde zijn. Rond zijn dertigste is hem dat ook gelukt, met zijn beveiligingsbedrijf To Serve and Protect (TSAP). Afgelopen zondag was de directeur van TSAP te gast in Hi5 om te vertellen over zijn weg naar succes. Hij nam van zijn bedrijf een vacature mee voor de functie evenementenbeveiliger.

Overlast

Marvin is een voormalig Nederlands kampioen kickboksen en werd destijds gevraagd om er beveiligingsklussen naast te doen. Toen dat er steeds meer werden, richtte hij samen met een compagnon TSAP op, dat inmiddels alweer veertien jaar bestaat. In 2002 stond Marvins bedrijf volop in de belangstelling toen zijn beveiligers het Amsterdamse treinstation Lelylaan weer rustig kregen, nadat er veel problemen waren met overlast.

Straatcoach
Vier jaar geleden startte TSAP op verzoek van de gemeente Amsterdam als eerste in Nederland een straatcoach project. Straatcoaches spreken vooral (hang)jongeren aan op hun gedrag in gebieden waar ze overlast veroorzaken. Per oktober vorig jaar raakte Marvin de aanbesteding voor het straatcoach project in Amsterdam kwijt. Hoe hij daarmee is omgegaan, waarom hij heeft geleerd gas terug te nemen en waarom hij in zijn vrije tijd ook jongeren coacht, vertelde Marvin op zondag 28 maart in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Vacature
Voor TSAP was hij ook op zoek naar een evenementenbeveiliger. Luisteraar Samantha zag dit wel zitten, maar of Marvin haar geschikt vond? Je hoort het hieronder.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201003281700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie