FunX

Terug in de schoolbanken

  1. Newschevron right
  2. Terug in de schoolbanken
Maar liefst 42.600 leerlingen verlieten in het vorige schooljaar voortijdig hun school. Ondanks dat dit een daling is ten opzichte van het schooljaar daarvoor, duidt het wel op een probleem binnen het onderwijs. In Spoken pobeerde Manu te achterhalen wat de oorzaken kunnen zijn voor de massale uitval. Benieuwd naar de gasten? Lees dan verder.

Cultureel en sociaal filosoof aan de Vrije Universiteit en tevens voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland, prof. Ad Verbrugge, vertelde in Spoken over de manier waarop het onderwijs in Nederland hervomd werd en welke gevolgen dat had voor de kwaliteit van het onderwijs.

Oud minister van VROM, en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg prof. dr. Pieter Winsemius was in 2009 als raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid verantwoordelijk voor het adviesrapport 'Vertrouwen in de school' dat aan het inmiddels gevallen kabinet Balkenende IV werd gepresenteerd. Hij gaf een inzicht in de vooruitgang die is geboekt het afgelopen jaar.

Manu belde ook met Sylvana Mohansingh. Ze is schoolmaatschappelijk werkster bij verschillende locaties van het Albeda College en staat dagelijks in contact met jongeren die hun school dreigen te verlaten. Ze gaf een kijkje in haar spreekkamer en legde de problematiek uit waar jongeren zoal mee te maken hebben.

De Rotterdamse MC RMB is naar de studio afgereist om zijn Spook de ether in te slingeren. Hij vertelde over zijn eigen schoolverleden en connect the dots met een meer dan on-point Spook. Dead Prez, Nat King Cole, BDP, Kanye West en Nas worden warm geserveerd op deze koude zondagavond.


Uitzending gemist? Download hier de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie