STER Advertentie
STER Advertentie

MJM Verhagen: Yu Faya!

Vrijdag 29 april 2011 - 12:00 uur

Maxime Jacques Marcel Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kreeg van mij de volle aandacht toen op 15 februari. Waarom? Nou het begon dus zo..

Mislukte samenleving
Enkele maanden geleden kwam minister Verhagen in het nieuws met het bericht dat naar zijn mening de Multiculturele samenleving (lees jij/ ik) mislukt was. De Nederlanders voelden zich niet meer thuis in Nederland en de buitenlanders ook niet. In Amerika zouden de Amerikanen zich “Amerikaan” noemen als ze gevraagd werd wat ze waren. In Nederland niet. Is het raar? In Nederland word je dagelijks geconfronteerd met het feit dat je “geen Nederlander bent”. Als je de verschillen blijft benadrukken, hoe wil je dan dat mensen zich verbonden voelen en zich als één gemeenschap gaan gedragen?
 
Mobiele diensten
Vorige week werd bekend dat verschillende mobiele providers jou meer willen laten betalen voor extra diensten, zoals bijvoorbeeld naar FunX luisteren op je mobiel en Whatsappen. Dit omdat de inkomsten uit het bellen en sms’en teruglopen. Je zou denken dat een minister het dan zou opnemen voor de consumenten, maar het tegendeel is waar. Verhagen gaf aan het volledig te begrijpen en het zelfs normaal te vinden.

Veiling Ether frequenties 
Vorige week werd ook bekend dat de vergunningen van de commerciële etherfrequenties door minister Verhagen waren verlengd. Meestal gaat dat met heel veel geld gepaard en worden de prijzen steeds hoger zodat niet iedereen de radiomarkt op kan gaan. Minister Verhagen besloot echter dat de uitzendvergunningen voor minder geld verlengd konden worden. Goed nieuws zou je zeggen, want dan zou FunX ook een landelijke frequentie kunnen krijgen. Maar helaas...voor FunX lijkt geen ruimte te zijn.

Speciaal voor Verhagen
Bij mij komt steeds het beeld naar voren dat minister Verhagen zich heel hard maakt voor de zakelijke markt en niet voor de gewone burger. Een minister zou zich juist moeten ontfermen over “ons” en moeten kijken hoe “wij” niet door de zakelijke markt uitgemolken worden, alleen voelt het niet zo. Er zal ongetwijfeld een moment komen dat “wij” het zat zijn en in opstand komen, want tot nu toe blijven we heel rustig. Voordat het moment daar is, draag ik in de tussentijd de volgende track op aan onze minister: “Mek mi taygi tak’ yu faya. Can’t be with me no more.Yu is a doti lyer. Won’t you tell me weh yu do that for.”

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden