FunX

Broederliefde: "Lang geen tracks uitbrengen, is bijna zelfmoord"

  1. Newschevron right
  2. Broederliefde: "Lang geen tracks uitbrengen, is bijna zelfmoord"

Even serieus… Hoelang nog?!! Guess what, het wachten is over. De boys van Broederliefde zijn ein-de-lijk weer terug met veel vuur voor je oren. Vannacht dropten ze niet één, maar twee tracks: Hoelang en Suave. Ze waren vanochtend in the building tijdens Start met Fernando en vertelden waar ze al die tijd gebleven waren.

Kwaliteit boven kwantiteit

In deze tijden waarin tunes continu aan de lopende band gedropt worden is de druk om relevant te blijven steeds hoger. De laatste plaat van de guys was vorig jaar dus hoe gaan zij met die druk om? Sjaf:

“Onze laatste plaat was vorig jaar. Vroeger was dat gewoon normaal. Nu is het bijna zelfmoord. Mensen denken: waar zijn die jongens mee bezig. Het duurt allemaal te lang. Wij hebben gewoon een bepaald ritme waarin we rustig willen werken en zo veel mogelijk kwaliteit willen brengen. En kwaliteit heeft een beetje tijd nodig. We maken ons niet druk om wat de mensen buiten ervan vinden. We moeten gewoon doen waar wij achterstaan en dat doen we op een relaxed tempootje. Maar je krijgt wel altijd veel vuur en kwaliteit.”

Altijd actief

Maar de boys hebben niet stilgezeten natuurlijk. Mella: “Het hoort erbij als je bezig bent aan een nieuw proces of rust neemt.” Jerr voegt daaraan toe: “We hebben een tour gedaan en opgetreden in Ahoy. Ook muziek maken is natuurlijk een proces. En ook individueel was iedereen bezig met van alles en nog wat. We zaten niet stil.”

Ahoy

Het werd groots aangekondigd in de show door boys: ZE STAAN 1 FEBRUARI 2020 IN AHOY! En vanaf maandag start de kaartverkoop. Fernando vroeg ze nog even of ze het groot gaan aanpakken door maybe een nieuw album te introduceren. Over een nieuw album deden de boys nog een beetje mysterieus. Maar… who knows?

the Shelby family

De clip van Hoelang staat nu online en is geïnspireerd op de Shelby familie van de serie Peaky Blinders. Hoe ze daar op kwamen? “Het is gewoon een familie die met ups and downs nog steeds samenblijft. Geld of geen geld.” Precies de kracht die ervoor zorgt dat de boys elkaars back hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie