FunX

Madalena's leven veranderde compleet toen ze 5 jaar geleden een blinde man hielp

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Madalena's leven veranderde compleet toen ze 5 jaar geleden een blinde man hielp

Soms kan een simpele ontmoeting een grote invloed op je leven hebben. Dat was het geval bij Madalena. Zij hielp vijf jaar geleden een blinde man met oversteken en dat kleine gebaar veranderde haar leven. Ze vertelt erover aan Tannaz.

Slechtziend

Madalena dreigde vijf jaar geleden haar baan kwijt te raken als ze nog één keer te laat zou komen. Ze haastte naar haar werk tot ze een blinde man zag. Ondanks het risico om ontslagen te worden, besloot ze de man te helpen met oversteken. "Ik stond daar achter die man en het stoplicht sprong op groen, maar hij liep maar niet door en toen merkte ik dat hij een stok vasthield en besefte ik dat hij slechtziend was. Dus ik bood hem mijn hulp aan. Toen hij mijn hand vasthield, leek het alsof hij mijn zorgen op dat moment wegnam." Madalena heeft dat moment als zeer bijzonder ervaren. "Het was zo inspirerend'', vertelt ze aan Tannaz.

Toen Madalena aan de man vroeg waar hij precies naartoe ging, vertelde hij dat hij iets bijzonders ging doen. ''Ik ga les geven in Amsterdam aan kinderen die ook slechtziend zijn'', vertelde de man aan Madalena. Ze was dan ook erg trots op zichzelf dat ze de man toch had geholpen, terwijl ze wist dat ze ontslagen kon worden op haar werk.

Madalena kwam inderdaad te laat op het werk, maar werd gelukkig niet ontslagen.

Drie jaar later

Het opmerkelijke was dat de man jaren later weer bij Madalena aan de kassa kwam en haar stem nog herkende. ''Op dat moment wilde ik heel graag dat hij mij kon zien.''

Natuurlijk wist Madalena dat de kans heel klein was dat dat ging gebeuren. Toch herinnerde zij de man van haar hulpactie van drie jaar geleden. De man reageerde daarop met: ''Tuurlijk herken ik je. Jij bent de prachtige vrouw die mij hielp oversteken.'' Toen de man dat zei, werd Madalena erg emotioneel en kreeg ze een brok in haar keel.

Help elkaar

Als er iets is wat Madalena heeft geleerd van haar hulpactie is het dat je altijd een ander moet helpen. ''Ondanks de angst en moeilijke tijden die wij nu meemaken, moet je niet bang zijn om een ander te helpen.'' Vooral de hulp van een onbekende wordt vaak gewaardeerd. ''Je krijgt vaak wat terug voor je hulp.'' Daar weet Madalena alles van: ''De man die ik heb geholpen tijdens het oversteken, heeft mijn leven echt veranderd. Ik sta nu heel anders in het leven.''

Ster advertentie
Ster advertentie