FunX

Zullen wij het dan ook maar even over Yolanthe hebben?

  1. Newschevron right
  2. Zullen wij het dan ook maar even over Yolanthe hebben?
Het kan je de laatste dagen niet zijn ontgaan dat Yolanthe ging van "wauw, lekker wijf" naar "THE ALIENS ARE COMING". En dat allemaal dankzij Humberto Tan. Tenminste, als je Carlo van Telekids moet geloven, want die had ook een mening.

Nou, die heb ik ook.

Eigenlijk boeit het me niet zoveel waar het nieuwe hoofd van Yolanthe vandaan komt. Ik deed al niet veel met het ouwe exemplaar. Daar heeft ze het een beetje zelf naar gemaakt. Want waar ken ik Yolanthe nou eigenlijk van? Ik ken Yolanthe vooral van ehm...Yolanthe. Oh ja, en een paar nietszeggende baantjes als actrice, zo acteert ze bevoordeeld al een tijdje dat ze presentatrice is. Het ontwikkelen van het bijbehorende talent heeft ze voor het gemak maar even overgeslagen.

Geeft ook niet, want Yolanthe had een wapen wat veel machtiger en krachtiger was dan talent: een mooi uiterlijk. En dat wapen heeft ze vaker ingezet dan een Noord-Koreaan met een kernbom. En met geweldig resultaat mag ik wel zeggen: ze ging van Baas B. naar Jan Smit om te eindigen bij multimiljonair Wesley Sneijder. Een carrière waar menig socialite jaloers op zou zijn.Maar afgelopen week barste de bom toen ze bij Humberto aan tafel ging zitten. Yolanthe bleek ook maar een mens, en alle menselijke schoonheid is vergankelijk, (behalve die van mannen, want wij worden alleen maar mooier.

Wat er is gebeurd? Geen idee. Misschien heeft ze een ingreep laten doen die verkeerd uitpakte, misschien was ze ergens allergisch voor of was ze ziek. Het kan zelfs zo zijn dat ze gewoon ouder wordt en haar hoofd besloten heeft om daar aan mee te doen. Of, wie weet was het echt de make up en belichting, is ze gewoon nog heel mooi, en kan ze iedereen binnenkort uitlachen.

Tot die tijd lacht Nederland om haar. Is dat zielig voor Yolanthe? Ja, absoluut, geen enkele vrouw vindt het leuk om aangesproken te worden op de minder mooie kanten van haar uiterlijk, laat staan ermee bespot te worden door duizenden mensen op sociale media, dat moet een ware hel zijn.Aan de andere kant worden miljoenen vrouwen per dag aangesproken op de minder mooie kanten van hun uiterlijk. Door hun vriend, door vriendinnen, door reclames en door de media, die vrouwen als Yolanthe vaak naar voren schuiven als de ideale vrouw. En daar heeft Yolanthe, volkomen terecht, altijd handig gebruik van gemaakt.

En daarbij.. als een voetballer ineens minder goed voetbalt, dan wordt hij daarop aangesproken door de massa, net als een zanger die ineens vals zingt. Dus als je enige talent is om mooi te zijn en je gaat dan op TV een potje ongegeneerd lelijk zitten zijn, ja; dan slaan de wolven toe.

Het zal allemaal wel los lopen uiteindelijk, ik hoop voor haar dat het niet blijvend is.

Zie het in de tussentijd als een uitdaging Yolanthe: nu kan je bewijzen dat Wesley echt om jou geeft en het hem toch niet stiekem om je uiterlijk ging. Nu kom je erachter wie je echte vrienden zijn, en hoe betrekkelijk schoonheid is. En wie weet' misschien kan je in het oog van de storm de rust vinden om eens aan je talenten te gaan werken, waarvan ik heus wel geloof dat die ergens in je zitten, zodat je in de toekomst niet meer alleen kan worden afgerekend op je uiterlijk.

Auteur: Riza Tisserand

Ster advertentie
Ster advertentie