Naar homepage
FunX

Mees is fruitariër en eet 24/7 alleen maar fruit: "Vandaag heb ik 3 kilo druiven op"

  1. Newschevron right
  2. Mees is fruitariër en eet 24/7 alleen maar fruit: "Vandaag heb ik 3 kilo druiven op"

Een gemiddeld eetschema voor Mees ziet er als volgt uit: een kilo druiven bij het ontbijt, een kilo druiven als lunch en een kilo druiven als avondeten. Wat?! Morad & Shay kunnen het niet geloven en bellen hem op om te vragen waarom hij een zogenaamde fruitariër is.

Nog niet zat

"Je zou denken dat ik fruit op een gegeven moment zat ben, maar dat heb ik dus niet. Ik eet altijd zo simpel." Mees eet alleen maar fruit en dan het liefste ook nog dezelfde fruitsoort. Zo at hij vorige maand alleen maar watermeloen en is hij nu juist weer helemaal in to druiven.

Veganisme

De 23-jarige jongen is niet van de één op andere dag fruitariër geworden. Het begon allemaal toen hij vanwege ethische overwegingen alle dierlijke producten uit zijn dieet schrapte. De veganistische voedingswijze beviel hem goed: "Ik merkte toen hoe groot de impact van eten op mijn fysieke en mentale gesteldheid is." Mees wilde zich nog beter voelen en besloot zich meer in te lezen over verschillende voedingswijzen. Zo kwam hij uit bij fruitarisme.

Fruitariër

"Ik ben dat toen langzamerhand gaan proberen." Mees begon steeds meer fruit te eten. Na anderhalve maand merkte hij een dip in zijn energie en humeur als hij 's avonds nog wel een gekookte maaltijd at. Daarom besloot hij om alleen nog maar fruit te eten.

Ongezond?

Voedingsdeskundigen raden het fruitdieet af. Het is volgens hen niet gezond, omdat je dan voedingsstoffen tekort komt. Mees denkt daar echter anders over. Volgens hem zitten er inderdaad bepaalde voedingstoffen minder in fruit, maar gaat het om wat er daadwerkelijk in je cellen wordt opgenomen. De wetenschap heeft nog niet uitgevonden hoeveel voedingsstoffen er daadwerkelijk in onze cellen belandt.

"In onze maatschappij is er zoveel misinformatie. Voor elk artikel dat iets beweert, staat er weer een artikel lijnrecht tegenover dat zegt dat het niet zo is. Wat moeten we geloven?"

Doe wat goed voelt

Ten slotte heeft Mees nog een belangrijke boodschap:

"Ik denk dat we gewoon zelf moeten voelen in plaats van alles klakkeloos van anderen over te nemen. Ik merk gewoon dat ik me geweldig voel wanneer ik fruit eet. En als ik de schijf van vijf netjes volg, voel ik me crap. Waarom zou ik dat dan doen?!"

Ster advertentie
Ster advertentie