FunX

Tur-G over zijn drillrap-prank: "Ik hoop dat de jeugd mijn boodschap heeft begrepen"

foto: YouTube: ZET Musicfoto: YouTube: ZET Music
  1. Newschevron right
  2. Tur-G over zijn drillrap-prank: "Ik hoop dat de jeugd mijn boodschap heeft begrepen"

Rapper Tur-G wist afgelopen week iedereen te pranken door te melden dat hij de overstap maakte naar drillmuziek. Het zorgde voor veel boze reacties, maar de rapper had een verrassing in petto. Hij dropte uiteindelijk zijn tweedelige tune Drill / Dat is Gangster waarin hij een erg belangrijke boodschap heeft voor de jeugd. Daarmee staat hij nu ook op trending op YouTube. De rapper vertelde er meer over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Drill': Gewelddadige lyrics en wapens

In de afgelopen maanden werd er meerdere keren een link gelegd tussen drillrap en incidenten waarbij zinloos geweld werd gebruikt. Daarbij werd vaak de link gelegd met drillrap. Het zinloze geweld deed Tur-G pijn en daarom besloot hij met zijn nieuwe tune een boodschap af te geven aan de jeugd. De rapper prankte iedereen door op een bijzondere manier de aandacht te trekken. In het eerste deel van de videoclip doet Tur-G namelijk iedereen denken dat hij overgestapt is naar drillrap. De rapper gebruikt dan ook gewelddadige lyrics en is daarnaast te zien met een bivakmuts en wapens.

Quote

Zie ik een opp, ik dip meteen / Take a man down, daar gaat nog één / Iedereen weet hoe hij verdween / Zet hem op nieuws, want hij wou toch fame? / Wie scoorde op ons, ik ken er geen / Ga ik naar hel, dan neem ik je mee

Tur-G - Drill

'Dat is Gangster': boodschap voor de jeugd

Maar de rapper had aan het begin van zijn clip al een waarschuwing gegeven. "Voordat u een mening vormt over deze videoclip, is het van belang dat u de videoclip volledig afkijkt. Don't judge a book by its cover!", valt er te lezen. Halverwege de track maakt Tur-G dan ook duidelijk dat hij helemaal niet overstapt naar drillrap. De rapper is nog maar 18 jaar, maar gooit het ene wijze woord na het ander. "Ik vond dat er een middenstuk moest komen waarin ik praat met de jeugd. Op dat moment zei ik wat er uit mijn hart kwam."

Quote

Met een straatmentaliteit sta je 1-0 voor of 1-0 achter / Gebruik jij jouw ervaring als kracht of als excuus? / Ik ben niet onder de indruk van iemand die de trigger indrukt / Aan het einde van de dag ga je beseffen dat die 'gangster shit' het allemaal niet waard was / Maak iets van je leven en zorg voor je familie / That's a real man job

Tur-G - Dat is Gangster

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zo wil ik niet leven'

Zelf heeft Tur-G tot zijn verdriet regelmatig geweldpleging van dichtbij gezien. "Ik kom uit Kraaiennest. Daar is het best makkelijk om het verkeerde pad op te gaan", vertelt de rapper. "Vooral bij andere mensen heb ik kunnen zien hoe het fout is gegaan. Daarom heb ik altijd tegen mezelf gezegd: 'Zo wil ik niet leven'. Ik heb me vooral op de goede dingen geconcentreerd. Ik probeer gewoon met de juiste mensen om te gaan en mij te focussen op mijn doelen."

Reactie minister Grapperhaus

Tur-G kreeg ontzettend veel positieve reacties op zijn track. Zelfs van minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie. "Eerst lijkt het fout te gaan. Hartstikke goed dat de rapper dan zegt: 'Nee, dat moeten we niet doen mensen. Geen geweld, geen messen", reageerde Grapperhaus.

Tur-G kon zijn geluk niet op: "Het is echt gek als ministers kijken naar je videoclip. Ik was in shock en dacht: wauw, we gaan echt viraal." Toch vindt de rapper dit niet het allerbelangrijkste.

"Natuurlijk is dat leuk, maar voor mij is het veel belangrijker als de jeugd mijn boodschap heeft begrepen. Veel jongeren zeiden: 'Je hebt echt mijn ogen geopend'. Dat was mijn doel. Ik dacht: als ik één iemand al van mindset kan laten veranderen, ben ik tevreden."

Ster advertentie
Ster advertentie