FunX

CritiX: Film AMNM hoeft niet uit de bios

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Film AMNM hoeft niet uit de bios
Toen het boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’ werd gepubliceerd was er al ophef. Nu de verfilming in de bioscoop draait lijkt die commotie verergerd. Schrijver Robert Vuijsje is zelfs met de dood bedreigd. In de film (en het boek) wordt onder andere de Surinaamse gemeenschap uit de Bijlmer geportretteerd. De een spreekt van verkeerde stereotypering en de ander van een ode aan de donkere vrouw. Voelen mensen zich (on)terecht aangevallen? In CritiX bespraken wij de volgende stelling: "De film ‘Alleen Maar Nette Mensen’ is racistisch en moet uit de bioscoop worden gehaald"

Reacties
87 procent van de FunX-luisteraars was het oneens met de stelling. De film hoeft dus niet uit de bioscoop te worden gehaald. Lees hieronder de reacties die wij binnen kregen via de FunX Facebookpagina & Twitter:

Yassin: Afschaffen die handel. Geld maken door iemand anders belachelijk te maken vind ik sowieso niet kunnen.
Suzy:
Als het werkelijk racistisch zou zijn zouden de Surinaamse/gekleurde acteurs niet hebben meegewerkt aan de film.
Aarti: Allochtonen (van welk land dan ook) hebben het al moeilijker in NL, dit boek (en daarmee de film) draagt daar alleen maar aan bij.
Anissa: Er zijn genoeg films met stereotype Marokkanen. Ons hoor je ook niet klagen over racisme, it's just a movie.
Alana: Als je Robert Vuiisje kent als schrijver..dan weet je dat het ABSOLUUT NIET racistisch bedoeld is!! Hij houdt van zijn gekleurde medemens.
Dorothy: Onzinnnn, heb hem gezien en voel me NIET aangesproken en het gaat over voooooooorooooooordelen die hebben we allemaal.

CritiX
Tijdens de live show spraken wij met Robert Vuijsje. Wat vindt hij van al die ophef? Hoe heeft hij gereageerd op de doodsbedreiging? Beluister hieronder zijn reactie:

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63730505&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie