STER Advertentie
STER Advertentie

CritiX: "Stem inhoudelijk of stem niet"

Dinsdag 4 september 2012 - 10:00 uur

|

Door:

Chanelva

Heb je al nagedacht op welke partij jij gaat stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september? En weet jij waar je favoriete partij voor staat? In CritiX hadden we het maandag namelijk over kiezers die stemmen op de charismatische leider, zonder inhoudelijk de standpunten van de partij te kennen. De bijbehorende stelling op de FunX App, Facebook en Twitter is: Als je de partijpunten niet kent, is het beter dat je niet stemt!

Reacties

Ashley: Altijd hetzelfde verhaal tijdens de verkiezing hebben ze grote praatjes en als ze winnen vullen ze de gaten niet. Ik doe dus niet aan stemmen. Zonde van me tijd.
Naila: Oneens, kan altijd blanco stemmen. Mensen beseffen niet hoe waardevol het is dat ze mogen stemmen.
Aarti: Aangezien er geen enkele partij de meerderheid zal krijgen, is het onvermijdbaar dat een partij een compromis (of meerdere) zal moeten sluiten. Welkom in de wereld die democratie heet. Neemt niet weg dat je als wereldbewoner de morele plicht hebt om te stemmen. Niet stemmen = niet bitchen!!
Zarina: Wat erg dat mensen zo makkelijk over stemmen denken. Ze onderschatten hoeveel een stem waard is. Ik snap het echt niet...

CritiX

Q-Bah sprak tijdens de show ook met Funx-luisteraars Fatima en Morad die lijnrecht tegen elkaar stonden. Beluister hieronder hun reacties:


Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver