FunX

Zonder mislukking geen vooruitgang!

  1. Newschevron right
  2. Zonder mislukking geen vooruitgang!
Als Chief Dialogues Officer van ABN AMRO is Paul Iske bij de bank verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met innovatie, ondernemerschap en kennismanagement. Paul is van mening dat je altijd vragen moet blijven stellen en je moet blijven verwonderen. Je moet risico’s durven nemen en fouten durven maken om jezelf te kunnen ontwikkelen. Paul was te gast in het nieuwe FunX programma Hi5.


Paul’s zakelijke interesse ligt in het verbinden van verschillende werelden en disciplines om zo kennisuitwisseling en vernieuwing te laten ontstaan. Daarom besloot hij na zijn studie theoretische natuurkunde aan de slag te gaan bij Shell. Na daar 8 jaar gewerkt te hebben maakte hij de overstap naar ABN AMRO. Daar is hij nu o.a. directeur van Dialogues House. Hier wordt ondernemend denken en handelen in de maatschappij gestimuleerd.


Paul omschrijft zichzelf meer als coach dan als manager. Zijn principe van "de ruimte krijgen om je eigen fouten te maken" voert hij in zijn dagelijkse werk consequent door. Want zonder dat krijgt innovatie geen kans. Paul is daarom tevens directeur van het Instituut van Briljante mislukkingen.

Paul heeft in zijn carrière een aantal belangrijke tips opgedaan, die hij zelf ook hanteert:

-
Anders is niet altijd beter, beter is wel altijd anders (excellentie zal
altijd opvallen);
-
It’s better to aim high and fail then to aim low and succeed (blijf jezelf
uitdagen);
- Jezelf zijn en blijven (Welkom Bij Jezelf);
-
Wisdom of crowds (een groep weet altijd meer dan een individu,
kennis van de groep draagt bij tot de verbetering op individueel niveau).

Op zondag 15 maart was Paul te gast in Hi5. Hij vertelde tijdens de uitzending niet alleen zijn eigen verhaal maar stelde ook een vacature beschikbaar.

Hier kon jij op reageren. Door je motivatie en je gegevens te mailen naar hi5@funx.nl kon jij in aanmerking komen om in de uitzending op sollicitatiegesprek te komen bij Paul.


Paul gebruikt graag de volgende quote van Einstein: "Problemen die ontstaan zijn door de oude manier van denken kun je alleen veranderen door anders te denken".

Deel 1

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200903151700.wma{/wmaremote}


Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200903151800.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie