STER Advertentie
STER Advertentie

Unorthadox geeft ‘spoken word’ tips

Dinsdag 9 april 2013 - 17:00 uur

|

Door:

Marcelo

Liefhebbers van spoken word kunnen woensdag 10 juni hun ei kwijt bij Late Night Poetry Jam. Ondanks dat er al Spoken bestaat, denkt rapper Unorthadox dat Rotterdam wel een eigen editie kan gebruiken: "Spoken is natuurlijk wel met name een Amsterdams gevestigd ding. Blaxtar neem het wel overal en nergens mee naar toe. Maar ik denk dat het wel een goed ding is als nieuwe mensen er mee bezig zijn. Er zijn toch wel meer podia voor nodig."

Elke keer is er een ander thema en het eerste onderwerp is 'your roots'. Mensen kunnen hier met verschillende schrijfstijlen terecht; van poëzie, statements tot songteksten. Elke avond staan er drie bekende artiesten op het podium. Morgen gaat Late Night Poetry Jam van start met Tim Beumers, Fresku en Unorthadox zelf. Daarnaast krijgen ook acht opkomende talenten de kans om een stuk voor te dragen en ook te leren van de drie BN'ers.

Tips
Unorthadox had ook wat tips voor liefhebbers van spoken word die zelf willen schrijven. Volgens de rapper moet je je niet te veel concentreren op het schrijven: "Je moet gevoelens oproepen, wat gedachtes voor de geest halen, brabbel maar wat weg. Ga oprijzen in jezelf, dan krijg je het rauwe materiaal en dan kan je nog altijd graven."Common bij Def Poetry

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin