FunX

5 tips voor goedkopere vliegtickets

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. 5 tips voor goedkopere vliegtickets

De vakantieperiode breekt bijna aan! Tijd om te genieten van heerlijke summer vibes op een chille bestemming. Heb je nog geen vliegticket geboekt? Beter! Vandaag legde reisblogger Mohsin Amdaouech in Start met Fernando uit hoe jij de beste deal scoort!

"Het scheelt soms 400 tot 500 euro."

1. Flexibiliteit

Mohsin legt uit dat je vooral flexibel moet zijn qua reisdatum. Het is namelijk het beste om geen exacte datum te hebben. Als je dan op sites, zoals Skyscanner, zoekt binnen een bepaalde tijdsperiode kan je een tabel zien met de goedkoopste opties. Denk dus goed na voordat je een vaste datum prikt.

2. Denk out of The Netherlands

Tuurlijk, het liefst vertrek je vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Maar besef dat Brussel of Düsseldorf ook makkelijk te bereiken zijn. Én het kan vaak aardig wat schelen qua prijs! Volgens Mohsin zelfs 400 tot 500 euro.

3. Vliegticket boeken op een bepaald moment

Het is iets wat vaak beweerd wordt: boeken op een bepaalde dag of tijdstip verhoogt de kans op goedkopere tickets. Volgens Mohsin zijn daar geen keiharde cijfers bekend voor. Ook last minutes hoeven volgens Mohsin absoluut niet goedkoper te zijn. Oh ja, uiteraard is het buiten de schoolvakanties het goedkoopst.

4. Cookies

Als je twee maanden lang op New York zoekt dan onthoudt je computer dat. Cookies verwijderen kan dan helpen of zoek de tickets even op een andere computer.

5. Alarm instellen

Nog steeds niet blij met de prijzen? Op bepaalde sites kan je een prijsalarm instellen. Wil je niet meer uitgeven dan een bepaalde prijs? Zodra er tickets vrijkomen met jouw beoogde prijs krijg je dan meteen een mailtje binnen.

Ster advertentie
Ster advertentie