FunX

"In de schulden? Geef dan verstandig uit!"

  1. Newschevron right
  2. "In de schulden? Geef dan verstandig uit!"
Een nieuwe smartphone, een droomvakantie of designerkleding is leuk als je het kunt betalen. Uit onderzoek blijkt nu dat jongeren steeds meer schulden hebben en 11 procent zit zelfs in een lang schuldsaneringstraject. De grootste oorzaak is het mobieltje gevolgd door de huur en de ziektekostenverzekering. Vandaar de stelling: 'Schulden? In deze tijd kun je niet anders.'Geen geld? Geen telefoon!

Ricardo is het oneens met de stelling en noemt het een kwestie van verstandig uitgeven: "Als je geen abbo kan betalen voor een telefoon, moet je dat dan ook niet nemen." Niko is het daarmee eens: "Hoeveel mensen zijn er wel niet met schulden die niet met geld om kunnen gaan en met een dure smartphone rondlopen. Als je geen geld voor luxe hebt moet je dat ook laten!" Ook Ana sluit zich hier bij aan: "Betaal je fucking rekeningen & dan pas je boodschappen."

Jonge ondernemer
In de uitzending was jonge ondernemer Chiel te gast. Hij is acteur en wist ondanks de crisis in de entertainmentwereld, een goed lopend bedrijf op te zetten. Hoe hij dat deed, vertelt hij hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie