FunX

Dirigent Kleine Viezerik gaat totaal uit z'n plaat

  1. Newschevron right
  2. Dirigent Kleine Viezerik gaat totaal uit z'n plaat
Kleine Viezerik maakt binnenkort zijn debuut als dirigent. Fernando belde vanochtend in Start met de rapper die onderweg was naar de opnames van het AVRO-programma Maestro, waarvoor hij leert om een orkest te dirigeren. "Het is superleuk man, ik ging bij de eerste opname helemaal uit mijn plaat! (..) Sommige dingen zijn leuk zolang het duurt, maar bij dit programma Maestro hoop ik echt dat ik heel ver kom. Ik vind het echt supertof," aldus KV.

Druk, druk, druk!

Kleine Viezerik vindt zijn rust bij zijn zoontje Antonio, die inmiddels al vier maanden oud is. Tussen alle papa-verplichtingen door, werkt de rapper keihard aan een nieuw album. Ook was KV deelnemer in het programma Sterren Springen op Zaterdag. Gelukkig raakte hij in tegenstelling tot andere bekende Nederlanders niet gewond bij de opnames. Toch had de rapper zijn bedenkingen bij de show: "Elke keer als je op die plank staat denk je 'Waarom wilde ik eigenlijk meedoen? Wat is het dope hiervan?' Maar zodra je in het water zit merk je hoe leuk het is. (..) Als je vervolgens weer in een speedo-achtig broekje zit, dan ga je weer afvragen waarom."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62045260&show_artwork=true"></iframe>
{/source}


Your Right 2 Choose

Fernando belde met Kleine Viezerik naar aanleiding van Your Right 2 Choose, een campagne die opkomt voor vrije partnerkeuze en tegen uithuwelijking is. "We zitten in een snelle samenleving waarin je zelf het recht hebt om te kiezen met vrijheid van meningsuiting, maar toch zijn er nog mensen die gedwongen worden om in het huwelijk te treden. Dat vind ik heel krom." KV ligt er niet wakker van, maar vertelt dat een van de organisatoren een goede vriend van hem is waarmee hij vaak over de maatschappij praat. "Dit onderwerp wekte mijn interesse zodanig dat ik het nummer heb geschreven."

Gedwongen huwelijk

KV schreef een rap voor Your Right 2 Choose, maar het nummer is nog niet compleet zonder het laatste couplet. De rapper wil dat jij het nummer compleet maakt. Je kan dit opnemen en vervolgens opsturen. Dus heb jij een mening over liefde, partnerkeuze, gearrangeerde en gedwongen huwelijken? Schrijf er dan nu je tekst over, neem het op en verzend vervolgens de mp3. Download de tekst en luister het nummer van KV met Ariel: 't Kan Niet hieronder. De beste inzending wint een plek op de soundtrack!

{source}
<iframe width="550" height="413" src="http://www.youtube.com/embed/YGXXi2VaVXw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie