FunX

Robert Vuijsje ontvangt veel negatieve reacties

  1. Newschevron right
  2. Robert Vuijsje ontvangt veel negatieve reacties
Robert Vuijsje, schrijver van het boek 'Alleen Maar Nette Mensen', gaat voor het eerst in zijn carrière een kinderboek schrijven. Met dit boek, Alleen Maar Stoute Kinderen, wil de schrijver Zwarte Piet in een modern jasje steken.

Robert raakte geïnspireerd door de nationale verhitte discussie over Zwarte Piet. Na een gesprek met zijn creoolse vriendin Lynn besefte hij dat deze Nederlandse traditie wel degelijk racistisch is.

Robert Vuijsje schoof twee weken geleden daarom samen met jeugdvriend Arnie Heinze bij Pauw & Witteman om over dit onderwerp te discussiëren. Arnie was toentertijd de enige donkere jongen in Robert's klas en voelde zich gekwetst bij het zien van Zwarte Piet die met een overdreven Surinaams accent sprak. Op Twitter kreeg Vuijsje na de uitzending honderden negatieve reacties binnen. "Dat waren wel echt honderden reacties van mensen die vinden dat Zwarte Piet niet mag veranderen en die daar soms hele hevige meningen over hebben en aan mij uitleggen dat ik het verkeerd zag", aldus Robert vanmorgen in Start.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/117757814%3Fsecret_token%3Ds-oFHtf"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie