FunX

Maikal X heeft verschillende genres aan tracks klaarliggen

  1. Newschevron right
  2. Maikal X heeft verschillende genres aan tracks klaarliggen

Het is alweer vijf jaar geleden dat Maikal X zijn album Genesis uitbracht. Begin juni was er een nieuwe release, namelijk Bombshell met The Partysquad. Maar wanneer komt zijn volgende album nou? Morad en Shay waren daar nieuwsgierig naar en Maikal X had daar uiteraard antwoord op in de mobiele FunX studio tijdens Latin Village.

"Ik heb veel losse tracks klaarliggen. Er is een aantal jaar geleden bij me ingebroken in de studio. Ik had al een album klaarliggen." Helaas gaat dat feestje dus niet door. Maar deze productieve zanger vindt dat hij beter singles kan uitbrengen dan meteen een heel album. "Wat voor mij nu belangrijk is: drop gewoon goede singles en dan komt het album vanzelf."

Hip hop, afrohouse, reggae?
Met het Genesis album was je nogal wat reggae gewend. Maar Maikal beperkt zich niet tot één of twee stijlen. "Ik moet even kijken wat de juiste is. Ik heb heel veel verschillende dingen liggen, niet alleen reggae." Het voormalige Postmen-lid brengt waarschijnlijk voor het einde van 2015 weer nieuwe muziek uit.

Bedrijfje met The Partysquad
Naast de Bombshell samenwerking met Ruben en Jerry van The Partysquad, is Maikal X ook een bedrijfje gestart met hen. "We schrijven met z'n allen. You need them good lines and good hooks."

Ster advertentie
Ster advertentie