FunX

Persbericht: FunX gaat crisis te lijf met Hi5 en Skills Masters

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: FunX gaat crisis te lijf met Hi5 en Skills Masters
DutchVersity en jongerenradio presenteren nieuwe show over carrière
De economische crisis zal volgens deskundigen veel jongeren treffen op zoek naar hun eerste echte baan. Toch zijn er ook nog steeds veel vacatures. Met die achtergrond oriënteren ruim 25.000 jongeren zich van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 maart op de beroepenbeurs Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Op Skills Masters presenteren vele bedrijven zich als toekomstig werkgever aan de jongeren. Radiozender FunX levert een actieve bijdrage met radio- en televisieworkshops. De radio-uitzendingen komen deze dagen live vanaf Skills Masters.

FunX start zondag 8 maart ook met een nieuwe radioshow over succes, talent en professionele mentaliteit. Het programma Hi5 is een samenwerking met DutchVersity en is iedere zondag op FunX te beluisteren tussen 17.00 en 19.00 uur. Hi5 wordt gepresenteerd door Dionne Abdoelhafiezkhan (directeur DutchVersity) en Serkan Soytekin (presentator FunX).

Hi5 Rolmodellen uit bedrijfsleven
In Hi5 wordt een rolmodel uit het bedrijfsleven aan de tand gevoeld; van een directeur van een beursgenoteerd bedrijf tot een succesvolle muzikant met groot zakelijk instinct. De studiogast beantwoordt kritische vragen over de successen, valkuilen en leermomenten uit zijn / haar carrière aan de hand van de ‘DutchVersity Hi5’: het stappenplan van DutchVersity voor gerichte zelfontplooiing volgens het model van carrière-goeroe Stedman Graham.

DutchVersity wordt ondersteund door politici en ondernemers uit binnen- en buitenland. Diversiteit als creatieve en economische kracht staat centraal. Aanstaande zondag vertelt Jim Geduld over z’n carrièrepad van acteur in soapserie-GTST tot makelaar.

On Air solliciteren
De studiogast stelt tijdens het programma Hi5 een vacature ter beschikking in zijn / haar organisatie. In de eerste uitzending is Jim Geduld op zoek naar een (Assistent) Makelaar. Luisteraars mailen hun CV naar de studio, waarna één van hen on air een sollicitatiegesprek voert met de studiogast. Een deskundige evalueert het sollicitatiegesprek on air met de werkgever en sollicitant en geeft hierbij tips voor beide partijen.

DutchVersity
DutchVersity is officieel partner van The Martin Luther King Center (Atlanta, USA), een invloedrijke stichting die opkomt voor gelijke rechten en strijd tegen “mentale slavernij”. Op 28 mei 2009 presenteert DutchVersity ‘The King Movement’ in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Een avond met comedy, entertainment, aanbod van banen & stageplaatsen en exchange programs met de Emory University (Atlanta, USA) maar vooral veel live muziek van topartiesten. Als hoogtepunt wordt op deze avond de Martin Luther King Lifetime Achievement Award 2009 uitgereikt aan een Nederlander die zich onderscheidt door zijn inzet voor anderen. Vorig jaar werd deze prestigieuze prijs gewonnen door Job Cohen.

{youtubejw}vCYw5PrYjj0{/youtubejw}

Ster advertentie
Ster advertentie