FunX

FunX-luisteraars: "Wintersport is niks voor allochtonen"

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraars: "Wintersport is niks voor allochtonen"
Als je 'wintersport' intikt op Google en je klikt op 'afbeeldingen', dan verschijnt er een reeks aan witte gezichten op je beeldscherm. Komt dat wel overeen met de werkelijkheid? Stel je voor dat de meeste Nederlandse wintersporters inderdaad een lichte huidskleur hebben, waar ligt dat dan aan? Luisteraars spraken er met elkaar over in CritiX.

Stemmen

De stelling was afgelopen maandag: 'Wintersport is niks voor allochtonen'. Op FunX.fm en de FunX-app was een kleine meerderheid het eens met de stelling. Na de uitzending stond de teller op 53% tegenover 47%. Ruim de helft van de stemmers was het dus eens met de stelling.Allochtoon

Over het woord 'allochtoon' worden talloze discussies gevoerd. Minister Gerd Leers van Immigratie & Integratie wil het woord zelfs afschaffen. Misschien is een ander woord gepaster, mooier of treffender. Ook bij FunX hebben we het daar over gehad, maar daar gaat de stelling natuurlijk niet over. De stelling is overigens ook niet de mening van FunX, maar FunX hoort wel graag jouw mening over dit onderwerp.

Reacties

Leroy: "Je zal me nooit op ski's zien staan."
Safi: "Onzin. Ik zou deze maand voor het eerst op wintersport gaan. Snowboarden lijkt een beetje op longboarden. En dat doe ik elke dag!"
Fatima: "Het heeft te maken met inkomen. Mensen met een kleiner inkomen gaan minder vaak op wintersport."
Charissa: "Ik ga ook liever naar een zonnige plek. Maar ik weet niet of dat met m'n roots te maken heeft."
@fahdieno: "In Marokko gaan ze ook op wintersport."
@deepdebaas: "Als een Hollander in Oostenrijk is voor wintersport, is hij/zij ook een allochtoon."

Check hier wat alle bellers te melden hadden:


Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie