FunX

HNTM-winnares Loiza: "Ik weet zeker dat mijn verhaal geen invloed heeft gehad op mijn overwinning"

  1. Newschevron right
  2. HNTM-winnares Loiza: "Ik weet zeker dat mijn verhaal geen invloed heeft gehad op mijn overwinning"

Wereldwijd werd het nieuws opgepakt over de eerste transgender winnaar van de Next Top Model-serie. De Nederlandse Loiza Lamers vertelde gisteravond in RTL Late Night dat zij niet denkt dat haar geslachtsverandering invloed heeft gehad op de keus van de jury. "De jury is heel vakbekwaam en voordat ik het vertelde, had ik al m'n stempel gedrukt op het programma, op Nederland en de andere meiden."

Vertrouwen

Ondanks dat haar verhaal veel los heeft gemaakt, was de HNTM-winnares eerst niet van plan het te vertellen. "Maar op het moment dat ik met mijn gezicht op tv zou komen, zou het sowieso uitkomen. En dan kwamen er misschien rare 'cowboyverhalen'." Even was Loiza ook bang dat ze niet meer aan het tv-programma zou kunnen meedoen. "Ik heb besloten iemand van de redactie in vertrouwen te nemen in de hoop dat ze mijn deelname niet zouden intrekken."

Inspireren

Maar de reacties waren voor Loiza bizar goed. " Mensen sturen mij berichten over dat ze zich in mij herkennen. Het is zo bijzonder om mensen te inspireren, dat is iets wat ik nog nooit heb gemaakt. En dat raakt je gewoon."

Deuren openen

Gisteren spraken Morad & Shay BeyonG Veldkamp van LHBT-belangenvereniging COC Nederland over Loiza's overwinning. BeyonG is zelf transgender en was blij met de overwinning van Loiza. "Holland's Next Top Model is een groot programma en dit maakt deuren open voor alle transgenders in de maatschappij. Zo zien ze dat ze alles kunnen bereiken."

Ster advertentie
Ster advertentie