FunX

Koranverbranding? So what!

  1. Newschevron right
  2. Koranverbranding? So what!
In Afghanistan zijn afgelopen weekend doden gevallen tijdens hevige protesten tegen een koranverbranding in Amerika. Terry Jones, een of andere maffe dominee uit Florida, hield een 'proces', waarin hij als rechter de koran 'veroordeelde' tot verbranding. Een collega voerde vervolgens het 'vonnis' uit. De omstreden dominee zag vorig jaar nog op het laatste moment af van de respectloze actie.

Onthoofd
Anyhow, het is een zinloze daad waar je eigenlijk gewoon om moet lachen. Laat die aandachtsjunk lekker z'n ding doen zou je zeggen. Een aantal heethoofden in Pakistan vond het echter nodig om hun woede over de verbranding te richten op medewerkers van de Verendigde Naties. Zeven van hen werden onthoofd!!. Tja, daar schieten we lekker veel mee op jongens. Over 'respectloos' gesproken.

Dood aan Amerikanen
Ook in het Afghaanse Kandahar gingen enkele honderden baarddragers de straat op om hun woede te uiten tegen de verbranding. Daarbij zouden tien doden zijn gevallen. Ze riepen leuzen als: dood aan de Amerikanen, dood aan alle joden, enz.

Cliché's
Kortom, deze heren hebben alle cliché's over moslims weer even fijn bevestigd: ze haten het westen en zijn alleen maar uit op geweld. Je zou Terry Jones bijna gelijk geven met zijn actie. Doen we natuurlijk niet want de meeste weldenkende moslims liggen nou niet bepaald wakker van de koranverbranding. En tegen die heethoofden in Pakistan en Afghanistan zeggen we: chill en relax een beetje!

Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie