FunX

Reggaevibes van eigen bodem met Oes

  1. Newschevron right
  2. Reggaevibes van eigen bodem met Oes
"Er zijn geen woorden meer, geen woorden meer...voor jou." Zo klinkt een kort stukje uit de debuutsingle van de Groningse Oes. Zij brengt weer wat reggaevibes van eigen bodem door het nummer Liefdesliedjes van De Jazzpolitie uit 1993 te coveren. Vanochtend vertelde ze in Start dat het origineel eigenlijk ooit voor Linda de Mol was geschreven.

Liefdesliedjes, dat deze week een Xtip is, werd negentien jaar geleden afgewezen door Linda de Mol. Daarna koos De Jazzpolitie ervoor om er een up-tempo nummer van te maken. Fernando belde ook met Peter Groot Kormelink, de schrijver en zanger van de oorspronkelijke versie. Hij vertelde dat het nummer zelfs was bedacht met een soort reggaebeat.Niet in een hokje te plaatsen
"Ik ga jullie schockeren. Ik wil mezelf absoluut niet in een hokje plaatsen en dat kan uiteenlopend zijn. Van Reggae tot Rock," zei de 24-jarige zangeres. Deze bezige bij, die ook nog psychologie studeert, fitnessinstructrice is en de dwarsfluit en piano bespeelt, heeft voor de zomer weer een nieuw nummertje klaarliggen. Plastic, zoals de grote broer van haar eerste single heet, klinkt volgens Oes steviger, harder en maatschappijkritisch. "De teksten moeten ergens over gaan, dat is voor mij een leidraad."

Ster advertentie
Ster advertentie