FunX

Richard Branson is Thomas van der Kleij's voorbeeld

  1. Newschevron right
  2. Richard Branson is Thomas van der Kleij's voorbeeld
Zijn motto is 'altijd positief', zijn bedrijf heet Lief Media en zijn klanten werden in het begin aangesproken met "lieve studenten". Is Thomas van der Kleij (helemaal links) zo'n lieverdje? Zondagmiddag in Hi5 hoorde je deze jonge ondernemer over zijn passies, zijn hobby's en zijn ondernemersgeest. Hij had ook een vacature in de aanbieding voor een Stage Marketing.
Gat in de markt

Op zijn 23e is hij directeur van een bedrijf dat een gat in de markt lijkt te zijn: gratis printjes voor studenten. Tijdens zijn studie International Business & Management aan de HKU startte hij gratisprint.nl. Richard Branson is zijn voorbeeld, omdat die man zijn studenten radiostation Virgin wist uit te bouwen tot een grote succesvolle onderneming. "Dan heb je wel ballen", vindt Thomas.

Platenlabel
Een grote hobby van Thomas van der Kleij is muziek maken. Naast zijn bijbaan als DJ, heeft hij een blauwe maandag een platenlabel gehad. Hij richtte dat op eigen initiatief op. Andere bijbaantjes heeft Thomas niet gehad, sterker nog: hij heeft in zijn hele leven nog nooit gesolliciteerd! Toch ging het sollicitatiegesprek hem best goed af.

Vacature
Voor het in de markt zetten van Gratisprint.nl zocht Thomas een stagiaire Marketing en Communicatie. “Iemand die de taal van de studenten spreekt en de studentenomgeving begrijpt”.

Harsonno belde voor het live sollicitatiegesprek. Luister zelf hoe dat ging:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/sollgesprek.wma{/wmaremote}

En… mag Harsonno voor een tweede gesprek langskomen? Je hoort het hier:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/uitslag.wma{/wmaremote}

De hele uitzending kun je hier terugluisteren!
Ster advertentie
Ster advertentie