FunX

Leila Aigbedion, de NLse Naomi Campbell

  1. Newschevron right
  2. Leila Aigbedion, de NLse Naomi Campbell
Leila Aigbedion is het eerste afro-Nederlandse fotomodel dat Nederland mocht vertegenwoordigen bij een grote missverkiezing. Leila mocht als Nederlandse Miss Supranational meedoen aan de wereldwijde variant en dat leverde haar de bijnaam 'Nederlandse Naomi Campbell' op.Leila ging uiteindelijk met lege handen naar huis, maar dat vindt ze niet erg. "Ik vind het al heel wat dat ik als eerste donkere Nederlandse miss heb meegedaan."

Naomie Campbell

Leila vertelde vanochtend in Start dat ze in Wit-Rusland de nieuwe Naomie Campbell werd genoemd door een videodirector. Daarna bleef de naam op alle persconferenties terugkomen en Leila is daar alleen maar blij mee, want Naomie is haar grote voorbeeld: "Ik kijk echt naar haar op en hoop dat ik ooit in haar voetsporen mag treden. Dus het is alleen maar mooi dat ze mij in Wit-Rusland nu zo zien."Sabotage

Miss Supranational is één van de grootste missverkiezingen naast Miss Universe en Miss World. De vijfde editie van deze Grand Slam verkiezing vond plaats in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Daarbij werd volgens Leila ook gesaboteerd. Zo vertelde ze bij FunX dat haar make-up, kleding en schoenen zijn gestolen. "Ik vind het niet zo erg. Ik koop wel nieuwe. Liever dat dan dat iemand mijn jurk stukmaakt voor de finale of iets geks mee doet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Dansen met Beyoncé

Leila Aigbedion is een echte duizendpoot. Ze is model, psychiatrisch verpleegkundige en geeft ook dansles. Mede dankzij haar danslessen stond ze ook met een superster op het podium: "Dit jaar toen Beyoncé in Nederland was, heb ik met haar show meegedanst." Het was een gelukstreffer, want Leila werd door Beyoncé ontdekt terwijl ze backstage haar eigen choreografie oefende op Beyoncé's eigen single: "Ik had mijn oordopjes in en toen vroeg ze: "Would you like to dance in the show on this song?" Ik heb twee dagen meegetraind en gedanst in de show. Ik had het bewust niemand gezegd, maar heel veel mensen hadden het gezien, want mijn Facebook stond er vol mee." Daarnaast vertelde Leila ook hoe het komt dat ze nu goede vrienden is met de broers van P-Square.

Ster advertentie
Ster advertentie