FunX

Soundos: "Nederland worstelt met racisme"

  1. Newschevron right
  2. Soundos: "Nederland worstelt met racisme"
Comédienne Soundos El Ahmadi reageerde vanochtend in Start fel op het Marokkanenprobleem, want volgens haar worstelt ons land met een racismeprobleem. "In geen enkel land wordt etniciteit gekoppeld aan criminaliteit, behalve in Nederland. In Amerika zeggen ze niet dat je crimineel bent, omdat je zwart bent. Wij doen dat wel in Nederland, dus zo'n debat met racisme, daar sta ik niet voor open." Waar ze wel voor open staat is een programma met Arie Boomsma waarbij racisten uit de kast komen. "Dan is het voor mij duidelijk met wie ik praat."

Discriminatie in de media

Soundos krijgt in haar vak zelf ook te maken met discriminatie: “Ik heb heel vaak gehoord van mensen bij de televisie: ‘Nee, we zoeken geen Marokkaan. Wel leuk dat je mee wil doen, maar we zoeken nu geen Marokkaan’. Maar dan zeg ik: luister, ik ben geen Marokkaan, ik ben een Nederlander. En ik hoorde dat jullie een presentatrice zochten en ik wil gewoon auditie doen, zoals iedereen. Daar wordt gewoon af en toe gediscrimineerd. Dat is echt heel pijnlijk, want je kan daar niks aan doen. Ik kan er niks aan doen dat ik beige ben. Dat is wie ik ben.”

Er is geen plan B

Soundos El Ahmadi stuiterde vanochtend de studio van Start binnen om te vertellen over haar nieuwe theatertour 'Er is geen plan B'. De voorstelling gaat 23 februari in première over het wegdenken van een Plan B in het leven. “De wereld vol zit met debielen, ondanks al die debielen moet ik toch proberen om een leuk leven te leiden. En als zo’n debiel op je pad komt en hij zegt tegen je: je kan dit niet, je kan dat niet, dan moet je denken er is geen plan B. Plan A MOET lukken!” legt Soundos uit.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F79361594"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie