FunX

Gikkels: "Vrijheid van meningsuiting is discutabel"

  1. Newschevron right
  2. Gikkels: "Vrijheid van meningsuiting is discutabel"
De uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen hebben eerder dit jaar heel wat teweeggebracht in Nederland. Dit heeft een hoop inwoners van ons land, zowel van Marokkaanse als andere afkomsten, gekwetst. Gikkels vond het belangrijk om deze multiculti issues bespreekbaar te maken met het nummer Vallen en Opstaan.

"Geert wilders moet dood"

Kids gekwetst
In de videoclip wordt de rapper omringd door een groep kids die je ook terugziet in de documentaire De Banne Boys & Girls. Zij komen hierin allemaal aan het woord. Als het aan hun ligt mag een haatzaaier als Wilders wel uit beeld verdwijnen. "Geert Wilders moet dood", vertelde één van de kids als hem gevraagd wordt wat ze willen oplossen in Nederland.

"Je moet dat vanuit een ander perspectief bekijken. Het zijn jonge kinderen. Ze zeggen eigenlijk; wij zijn niet content met de figuur Geert Wilders en de dingen die hij over ons zegt. Dat uit zich dan in dat," zei Gikkels vanmorgen in Start."Vrijheid van meningsuiting is discutabel"

Doel
"Het doel van de documentaire is om dit bespreekbaar te maken en aan te geven dat de vrijheid van meningsuiting discutabel is." Volgens Gikkels raakt Wilders de Nederlandse kids van Marokkaanse afkomst. Daar moet volgens hem ook rekening mee worden gehouden. "Dat is wel een kwalijke zaak. Hoe ver kunnen we gaan in onze vrijheid van meningsuiting."Ster advertentie
Ster advertentie