FunX

Nominatie Jany Temime voor James Bond outfits

  1. Newschevron right
  2. Nominatie Jany Temime voor James Bond outfits
Modeontwerper Jany Temime is genomineerd voor de Costume Designers Guild Awards in de categorie contemporary (moderne) film. De Nederlandse designer ontwierp namelijk de outfits voor de James Bondfilm Skyfall. Vanochtend in Start vertelde ze dat dit de hoogste prijs is, die je als kostuumdesigner kunt krijgen: "Deze prijs is heel belangrijk, omdat het gegeven wordt door mensen uit de business. Het is geen publieksprijs of juryprijs, maar een prijs die gekozen is door kostuumdesigners."

James Bond

Jany vertelde in Start dat ze via regisseur Sam Mendes in aanraking kwam met de film James Bond. De regisseur wilde al een tijdje met haar samenwerken, dus toen Jany hoorde dat hij Skyfall zou doen, hoopte ze dat hij haar zou vragen. "Ik wilde James Bond heel graag doen. Het is voor mij de ultieme actiefilm. Het zijn de beste films in de wereld. Toen hij mij vroeg, was ik 'over the moon'. Mijn Amerikaanse agent wilde zelfs meer geld vragen, maar ik zei 'nee'!" Alle kleding die je in James Bond Skyfall ziet, is ontworpen door Jany Temime. Van het kostuum van Daniel Craig tot aan zijn zwembroek.

Hercules

Vanochtend vertelde Jany Temime dat haar volgende grote project de film Hercules van topregisseur Brett Ratner is. Nog indrukwekkender is misschien de lijst met films waarvoor Jany al eerder kleding heeft ontworpen. Zo won ze vorig jaar een Costume Designers Award in de categorie Fantasy, voor haar werk in de laatste Harry Potter film. Daarnaast ontwierp ze ook voor films als Bridget Jones, Karakter en Children of Men.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75961887"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie