FunX

"Vrouwen hebben niets te zoeken in het leger" #CritiX

  1. Newschevron right
  2. "Vrouwen hebben niets te zoeken in het leger" #CritiX

Bij vrouwen in Defensie denken sommigen aan koks en breiwerken, maar volgens helikoptervlieger Dominique is dat onzin. "De vrouw is natuurlijk fysiek anders geschapen, andere soorten spieren, andere bouw en dat betekent dat je fysiek minder aankan, maar het is niet onmogelijk." Dat vertelde zij afgelopen zondag in CritiX als reactie op de stelling: "Vrouwen hebben niets te zoeken in het leger".

Sterker

Vrouwen moeten in verhouding zelfs sterker zijn dan mannen als zij het leger in willen. "Als soldaat op de grond heb je inderdaad zware bepakking en is het erg warm. Dan is het zwaarder voor een vrouw dan een man, maar dat wil niet zeggen dat zij het niet aankunnen."

Het aantal voor- en tegenstanders van de stelling liep online en on air echter 50/50 op. Er kwamen reacties binnen als:

"Wat een gelul. Er moet toch gekookt worden of niet. Mannen moeten eten..."

"Als ik een missie heb met vrouwen erbij, dan roept mijn gevoel mij op om haar te beschermen. Dus dan ga ik misschien teveel op haar letten."

Maar ook...

We leven niet in de middeleeuwen ofzo. Plus zeggen ze ook over voetbal bij de politie werken monteurs weet ik veel en toch doen vrouwen het...!!! Ken genoeg vrouwen die het leger in zijn gegaan heb daar alleen maar respect voor really

Emotioneel

Behalve het fysieke is er nog een belangrijk onderdeel aan werken in het leger en dat is emotie. Volgens Dominique kunnen vrouwen ook op dat vlak net zoveel aan als mannen, maar is er wel een verschil. "Daar waar een man later last heeft ervan dat hij een verbrand kind heeft gezien, heeft een vrouw misschien last, omdat ze de moeder het kind heeft zien wegdragen. Dus wij kijken misschien anders."

Dat er geen zogenoemde 'manwijven' bij Defensie werken bewijst onder meer aspirant officier Fanny, te zien in onderstaande video. Niet alleen laat ze zien dat ze ballen heeft, maar ze speelt ook als video vixen de hoofdrol in bijvoorbeeld de videoclip van Jayh - Mijn baby.

Ster advertentie
Ster advertentie