FunX

Vrijheidsstrijders in Forum!

  1. Newschevron right
  2. Vrijheidsstrijders in Forum!
In de Week van de vrijheid staat Forum in het teken van vrijheid. Vanavond richten we ons op vrijheidstrijders. Dit lijstje staat bomvol grootheden, zoals Nelson Mandela, Che Guevara & Martin Luther King. Aan dit lijstje kan je ook Jeroen Koolshaas toevoegen. Hij reist naar de favela's van Rio de Janeiro om met jongeren de buurt op te knappen met schitterende schilderkunst. Vanavond spreken we hem in Forum. Lees hier wat de show je biedt.

Identiteit versus Vrijheid
In Nederland kunnen mensen zichzelf zijn. Dat vinden zowel autochtonen als allochtonen. Dit blijkt uit het Nationaal Vrijheidsonderzoek 2009 van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hoewel ‘de’ Nederlander verschillende identiteiten heeft, is er toch weinig verschil van inzicht over de vraag welke ‘eigenschappen’ Nederlanders delen. Over de vraag of je naast Nederlander ook Europeaan kunt voelen, zijn de meningen sterk verdeeld.

Jeugdreclassering
Vanavond bellen we in Forum met jeugdreclasssering om te weten te komen hoe jongeren die uit de jeugddetentie komen worden begeleid naar hun vrijheid.

Terug in de Tijd
Op dinsdag gaan we in Forum terug in de tijd. Wil je weten of we dat vandaag doen met tekenfilms van vroeger, tracks of misschien wel iets heel anders, dan moet je naar de show luisteren.

Varkensgriep
De alarmfase in verband met de varkensgriep is wereldwijd verhoogd naar fase 4. De Wereldgezondheidsorganisatie erkent daarmee dat er sprake is van een wijdverspreide besmetting onder mensen en dat een grote kans bestaat op een pandemie. De verhoogde paraatheid heeft voor Nederland niet direct consequenties, zegt Roel Coetinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid. Hoe het nou precies zit met besmetting kans hoor je vanavond in Forum.
Ster advertentie
Ster advertentie