FunX

Jon Tarifa releast album en dropt Albanese rap

  1. Newschevron right
  2. Jon Tarifa releast album en dropt Albanese rap
Jon Tarifa is geboren in Albanië, opgegroeid in de Verenigde Staten, maar hij leeft al 13 jaar in Nederland. Het bezoek aan de FunX studio was een speciaal moment voor Jon, want na de succesvolle hits Focus en So Right kwam vandaag zijn debuutalbum 'Free To Be' uit. Ook heeft hij een korte docu opgenomen rondom het album, maar waarom? “To let people see what I was working on the last two years,” vertelde Jon in het Engels.

Free To Be

Jon Tarifa wilde de nieuwe cd in eerste instantie 'Thankfull To Believe' noemen, maar nadat hij een aantal nieuwe nummers schreef, begon het album een andere vorm aan te nemen. De acht nummers die binnen het concept van 'Free To Be' pasten, plaatste hij uiteindelijk op het album.

Vrijheid

Ondanks de titel van het album was Jon niet altijd zo free to be als dat hij nu is. “Nu kan ik gewoon mezelf zijn en ben ik vrij om te doen wat ik wil, maar vroeger was mijn vrijheid beperkt.” Hij voelde zich vooral beperkt door de aanvraag van zijn verblijfsvergunning om in Nederland te kunnen blijven. Er was namelijk een kans dat hij terug moest naar Albanië. Dat heeft Jon nu gelukkig kunnen regelen, waardoor hij in Nederland mag blijven.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94625837"></iframe>
{/source}

Jon Tarifa: Albanese rap

De FunX luisteraars kregen vanochtend een exclusief stukje rap te horen van Jon Tarifa. Hij deed het namelijk in het Albanees, zijn moedertaal en live op de radio.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94624624&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Primeur: We Can Make It

Jon had nog een verrassing voor de luisteraars in petto, want bij FunX ging zijn nieuwe single 'We Can Make It' in première. De track met de Senegalese Mame Balla is natuurlijk ook afkomstig van het nieuwe album 'Free To Be'.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94624623"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie