FunX

Wat werkt wél tegen muggen?

  1. Newschevron right
  2. Wat werkt wél tegen muggen?
Heerlijk, dat mooie weer, maar het neemt ook muggen met zich mee. Welke middelen werken wel tegen muggen en wat kan je beter in de winkel laten liggen? Morad vroeg het vanochtend aan Sandra de Jong van de Consumentenbond, die onlangs onderzoek deed naar de middelen waar je echt iets aan hebt.Middeltjes tegen muggen die werken

Sandra zegt dat er drie middelen bestaan die helpen tegen muggen. "Let op dat middelen PMD, Deet en/of Citrodiol bevatten." Sandra voegt daaraan toe dat je muggenbulten het beste op een natuurlijke manier kunt voorkomen: "Draag 's avonds lichaamsbedekkende kleding, doe een hor voor je ramen of slaap onder een klamboe."

Eerste hulp bij muggenbult

Ben je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gestoken door een mug? Dan is afkoelen het beste wat je kunt doen. "Gebruik verkoelende gel, koud water of hou er een doekje tegenaan," dat helpt volgens Sandra het beste tegen de eerste jeuk.

Fabels

Je hoort vaak dat de geur van citroen, knoflook eten, citronellakaarsen aansteken, vitamine B slikken of citroenplanten in huis nemen werkt, maar volgens Sandra is dat niet voldoende voor je bescherming.
Ster advertentie
Ster advertentie