FunX

Heksen bestaan en zijn nog mooi ook

  1. Newschevron right
  2. Heksen bestaan en zijn nog mooi ook
Als je aan een heks denkt, wat komt er dan in je op? Waarschijnlijk een oude lelijke vrouw, met een wrat op haar neus die op een bezem rondvliegt in een lelijke zwarte jurk. Schrijfster Susan Smit is alles behalve lelijk en tóch is ze een heks.
Het ex-fotomodel heeft inmiddels negen boeken geschreven en vandaag kwam ze in Start vertellen over haar nieuwe boek ‘Vloed’.


Van model tot heks

Susan Smit werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Tijdens dit werk kwam ze erachter hoe oppervlakkig en eenzaam de wereld van uiterlijkheden kan zijn en besloot ermee te stoppen. Op haar zesentwintigste studeerde ze af in Culturele Studies, richting Publicistiek.

In 2000 schreef Susan een artikel over moderne heksen en raakte ze hierin geïnteresseerd. In het jaar dat volgde, deed ze research naar de geschiedenis van deze eeuwenoude religie en reisde ze door de Verenigde Staten. Susan stortte zich in de rituelen en leerde werken met magie en kruiden. Uiteindelijk liet ze zich inwijden als heks. Deze ervaringen heeft Susan beschreven in het boek 'Heks'. Een magische reis door de westerse spiritualiteit. Dit werd uiteindelijk elf keer herdrukt en zorgde voor een ware mediahype in Nederland en België.

Vloed
Inmiddels heeft Susan haar negende boek af: ‘Vloed’. Dit is een roman die gebaseerd is op het leven van haar overgrootmoeder Adriana van Konijnenburg. In dit verhaal worden Adriana en Jacob verliefd op elkaar, maar kunnen niet samen zijn doordat het verschil in klasse te groot is. Hij is een visser en zij is een dame van stand en hun hele leven draaien ze om elkaar heen...

Quote Susan Smit:
‘Leef in naam van je dromen. Kies niet het voor de hand liggende of voor een beroep omdat het geld oplevert. Kies gewoon voor wat je werkelijk uit het diepst van je tenen wilt.’

Ben je ook zo benieuwd naar deze moderne heks? En wil je een magisch gesprek met haar horen? Luister hier dan Start terug!

Susan Smit over Heks zijn en 'Vloed'
{youtubejw}zUuCrOT4OYg{/youtubejw}

Ster advertentie
Ster advertentie