STER Advertentie
STER Advertentie

CritiX Café: "Verdrietig en woedend"

CritiX Café: "Verdrietig en woedend"

Zondag 11 januari 2015 - 14:22 uur

|

Door:

CritiX Online

Afgelopen week schreef oud FunX-collega Ahlam dit op haar Facebookpagina, naar aanleiding van alle gebeurtenissen in en om Parijs: "Ik ben boos, ik ben verdrietig en ik ben woedend!

 

Ik schrijf dit, omdat ik graag mijn emoties en gevoelens van me af schrijf. Dit is wat er momenteel door mijn hoofd speelt.


Ik ben boos en diep treurig om wat er deze week in Parijs is gebeurd. Ik leef mee met de nabestaanden en wens ze veel sterkte toe. Ik ben verdrietig, want er zijn zo veel gewonden en doden gevallen. Ik ben boos, omdat mijn familie die in Parijs woont ook slachtoffer had kunnen zijn van deze tragedie. Ik ben verdrietig, omdat iemand nu zijn/haar papa, mama of kind heeft verloren. Ik ben boos, boos en nog eens boos.


Ik ben boos of eigenlijk WOEDEND, op de daders die dit doen als ‘Moslims’. Dit zijn geen daden van een gelovige, maar daden van monsters. Een echte gelovige, of je nu moslim, christen of wat dan ook bent, heeft liefde voor de medemens. Ik ben boos op de mensen die in de naam van God onschuldige levens ontnemen. Ik ben boos op de mensen die dit hebben gedaan om weer haat te zaaien. Ik ben boos op de mensen die denken dat dit ‘eigen schuld’ was. Blegh, hoe kan je het afnemen van mensenlevens nu ‘eigen schuld’ noemen?


Tot slot ben ik boos op jou Wilders, HOE KRIJG JE HET IN JE DOMME HOOFD om meteen haat te zaaien in Nederland. Ik ben niet boos, maar woedend op je. Waarom denk je niet na, voor jij iets uitspreekt. Is er niet al meer dan genoeg haat? Ik ben boos om mensen die nu denken dat de daden van deze monsters echte moslims zijn en ook meteen alle moslims over één kam scheren. Ik ben boos op de mensen die alle moslims als terroristen zien. Ik ben boos op de man die in de Albert Heijn riep tegen de caissière: "Hoe durf je jouw doek nog op je hoofd te houden?" Ik ben boos op de mensen die nu ook moskeeën aanvallen. Ik ben boos en diep bedroefd om wat er nu allemaal op de wereld gebeurd.


We zijn allemaal mensen op deze prachtige aarde, waarom kunnen wij niet gewoon respectvol met elkaar omgaan. Waarom zien wij alleen de negatieve dingen en raakt dat ons meer, dan de positieve dingen. Elke boom heeft zijn rotte appels, maar de appels zijn echt niet allemaal rot."


Vanavond staan de gesprekken in het CritiX Café volledig in het teken van de tragische gebeurtenissen in en om Parijs, maar Zarayda wil het vooral met je hebben over de gevolgen. Tune in van 19:00 tot 22:00 en deel jouw mening!

 

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Bilal Wahib laat "fuckboy anthem" met Bizzey horen

  • Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin