STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Hier komt jouw KFC-kip vandaan

Woensdag 18 maart 2015 - 17:42 uur

|

Door:

CritiX Online

Bijna 900 Britse KFC-spots serveren jaarlijks zo'n 700 miljoen stukjes kip, afkomstig van zo'n 23 miljoen kippen. Reden voor BBC 1 om eens te onderzoeken waar dat vlees eigenlijk vandaan komt. Eet smakelijk, zeg maar.

Boze activisiten
De docu krijgt nu al kritiek van dierenactivisten. De beelden laten namelijk zien dat KFC-kippen erg dicht op elkaar leven en door elkaars uitwerpselen lopen, voordat ze na 35 dagen worden vergast, als ze niet al zijn overleden aan uitdroging of verhongering.

Zelf kip willen zijn
Boer Andrew in de docu zegt dat het allemaal wel meevalt: "Ik zou het niet erg vinden om hier zelf een kip te zijn," zegt hij. Volgens een woordvoerder van KFC is dierenwelzijn juist héél belangrijk voor het bedrijf. De BBC noemt de documentaire, die The Billion Dollar Chicken Shop heet, "een onpartijdige blik op een van de bekendste fastfoodketens in Engeland."

Amerika
Of de Britse kippen het net zo slecht hebben als hun Amerikaanse soortgenoten? Vergelijk het hieronder zelf. Dierenactivistenorganisatie PETA omschreef KFC eerder als Kentucky Fried Cruelty. The Billion Dollar Chicken Shop kun je vanavond om 22:00 uur checken op BBC 1.

Wat vind jij?
Ga je door dit soort verhalen niet meer naar KFC of kan er echt niets op tegen zo'n nugget, burger of bucket?


Een trailer van de docu van vanavond


Het PETA-filmpje uit 2008


Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje