FunX

Je bent alleen Nederlander als het uitkomt

  1. Newschevron right
  2. Je bent alleen Nederlander als het uitkomt
Een Antilliaan of Marokkaan is een Nederlander als hij goede sportprestaties levert voor dit land. Zodra hij iets negatiefs uithaalt, krijgt hij het stempel allochtoon opgedrukt. Hoe zouden de media Ibrahim Affelay eigenlijk bestempelen als hij morgen in Barcelona een oud vrouwtje aanrijdt met zijn peperdure sportauto? Is hij dan wel opeens een Marokkaan of blijft hij toch die goede Nederlandse voetballer?

Hypocrieten
Het is ontzettend irritant dat de Nederlandse media geneigd zijn alles wat positief is, zich eigen willen maken en alles dat negatief is van zich af willen duwen. Neem nou Joran van der Sloot. De in Nederland geboren moordenaar werd opeens 'Arubaan' genoemd. Een goed voorbeeld van hoe de media de kans kreeg om dit negatieve bericht van de Nederlandse bodem weg te schuiven. De jongen woonde immers in Aruba dus kreeg hij het stempel Arubaan opgedrukt. Kwam dat toch effe goed uit?! In een nagespeeld stuk op de Nederlandse tv, hebben ze een creoolse acteur de rol van Joran laten spelen. Kom op zeg! Wie de schoen past trekke hem aan en dat was een blanke Hollander en geen creool uit Aruba!

Trots
Zodra een van de Surinaamse voetballers een Surinaamse vlag tevoorschijn haalt dan staat heel Nederland op z'n kop. "Maar dat kan toch niet?! ze spelen voor Nederland!". Uhmm... mag die jongen nog een beetje trots zijn op zijn roots? Als Suriname ook meedeed op het WK, was het misschien raar geweest. Maar die halen dat nooit. De profi Surinamers spelen voor Nederland. Het land behoorde ooit tot Nederland. Maakt het dan uit dat hij trots zijn vlaggetje tevoorschijn haalt? Wees blij dat hij voor Nederland speelt en stop met zeuren!














Kolonies

Veel Nederlanders vergeten waarom er überhaupt veel Surinamers in Nederland wonen. Zoals jullie allemaal wel weten, heeft Nederland een grote rol gespeeld bij het spelen van een potje Risk in de middeleeuwen. Verschillende landen werden toentertijd veroverd. Indonesië, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Saba, Sint Eustatius en Suriname moesten het allemaal ontgelden. Zelfs het huidige New York was ooit in handen van de Nederlander als New Amsterdam. Het hoorde allemaal bij ons land. Maar zodra een inwoner uit een van die landen hier wil verblijven is hij niet voor iedere Nederlander welkom.

Als het aan PVV'er Hero Brinkman ligt, gaan we weer terug naar die "geweldige" periode. Zelfs Balkenende moedigde mensen enige tijd geleden aan om de VOC mentaliteit weer aan te nemen. Bedoelde hij daarmee dat de allochtonen weer tot slaaf moeten worden gemaakt? Brinkman heeft zelfs een groot doek in zijn woonkamer hangen waar Wilders en hij op staan afgebeeld. De politici gaan daar gekleed in middeleeuws schipperskostuum met een groot schip op de achtergrond waarop de Antilliaanse vlag staat afgebeeld. Hmm... need I say more?



Hero heeft nooit gesproken over alle indianen die de kolonisatie met de dood moesten bekopen. Hij heeft nooit gesproken over de Afrikanen die een zware reis moesten doorstaan om vervolgens in de hitte op het land te werken. Zwoegend met blote voeten op het hete zand dag in dag uit. Ja Brinkman, daar ben jij nou zo trots op! Je hoort je diep te schamen!

Wat is een Nederlander?
Om maar even terug te komen op het onderwerp.. wat is nu eigenlijk een Nederlander? Zelfs in het volkslied kwam men er in de jaren 30 niet uit. Zijn het nou Duitsers die de Spaanse koning eren? Of zijn het toch Marokkanen, Turken en Curaçaoënaars? Hmm, wacht het is allemaal al duidelijk inmiddels. Trek je geen uitkering, ben je geen crimineel en heb je goede (sport)prestaties behaald? Dan ben je gewoon een rasechte Hollander waar je trots op mag zijn! :)
Ster advertentie
Ster advertentie