FunX

Steven (29): "Nu kan ik met een prothese alles wat een ander ook kan"

  1. Newschevron right
  2. Steven (29): "Nu kan ik met een prothese alles wat een ander ook kan"

"Zeven jaar geleden kreeg ik tijdens het rijden een herseninfarct en belandde ik in een auto-ongeluk. Twee maanden lang werd ik in coma gehouden. Door een ziekenhuisbacterie moest mijn been geamputeerd worden.

Een paar maanden later zat ik op 22-jarige leeftijd alleen thuis zonder werk. Ik probeerde te werken, maar dat lukte niet en daar raakte ik gefrustreerd van. Ik was jong en wilde geld verdienen om leuke dingen te kunnen doen. Als je geen geld hebt en schulden opbouwt, omdat je gewoon niet kan werken, word je daar best chagrijnig van.

Op een gegeven moment was ik klaar met thuis zitten met de gordijnen dicht. Ik begon met sporten en hoewel ik in het begin nog onzeker was, werd ik al snel zelfverzekerder toen ik mijn lichaam zag veranderen. Nu kan ik met een prothese alles wat een ander ook kan.

De discipline die je moet hebben tijdens het fitnessen, paste ik ook toe op het dagelijkse leven. Het heeft lang geduurd voordat ik op kracht was en weer kon werken. Maar het is gelukt. Ik werk nu fulltime, sport drie keer per week en in het weekend ben ik aan het fotograferen. Daar hoop ik in de toekomst mijn baan van te kunnen maken.

Ik sta heel positief in het leven. Soms werk ik zeven dagen per week en heb ik last van mijn benen, maar ik blijf positief en dat is 50 procent van de reden dat ik ben waar ik nu ben. Ik vind het heel tof dat ik met mijn verhaal anderen kan helpen en motiveren."

- Steven (29)

Close-Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie