FunX

SPOKEN: Dramatische gevolgen kraanwater

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Dramatische gevolgen kraanwater
De afgelopen maanden werd er volop gediscussieerd over drinkwater, vanwege de plannen van de Europese Unie om drinkwater te privatiseren. Er kwam zoveel kritiek op de EU-plannen, dat het lijkt alsof het van de baan is. Toch leert de ervaring ons dat de Europese plannen zomaar weer ingevoerd kunnen worden. Daarom spreekt Manu met SP Europarlementariër Dennis de Jong en Marco Zoon, communicatiemanager bij Vewin, de vereniging voor drinkwaterbedrijven in Nederland over de mogelijke, dramatische gevolgen van de privatisering van kraanwater.

Knooppunt Jeruzalem

In het tweede uur ontvangt Manu theatermakers Dichi Wit en Alexandra Groenestein in de studio. Naar aanleiding van een reis naar Israël schreven ze het stuk Knooppunt Jeruzalem dat ze 14 t/m 16 mei zullen opvoeren in het Compagnietheater in Amsterdam. In het toneelstuk gaan ze op zoek naar een thuis in deze wereld, want het ontbreken van een thuis is volgens hen wellicht nog wel het grootste probleem van het gebied wat al zolang getekend wordt door angst en oorlog.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/vM2vlmp99zE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Duidelijke Taal: Pax

Muzikanten uit Kytopia en MC’s uit Kaapstad tourden de afgelopen week met "Kaapstad meets Kytopia" door het land. Pax was één van de MC’s die vanuit Kytopia meedeed aan deze ontmoeting en in de rubriek Duidelijke Taal kiest hij als favoriete lyricale performance voor "Pieces of a man" van Gill Scott Heron.

Spoken met Manu

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201305122100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

Unorthadox - Deep (Running Water)
Mos Def - New World Water
De La Soul - Tread Water
Aesop Rock - Troubled Waters
The Roots - Water
Lauryn Hill - Just Like Water
Brother Ali - Rain Water
Extince - Spraakwater

Uur 2

Lowkey - Long Live Palestine
Freeman - Israel/Palestine
Fresku - Omgekeerde Wereld
Nas & Damian Marley - Land Of Promise
The Kyteman Orchestra - The Mushroom Cloud
Gill Scott Heron - Pieces Of A Man (Duidelijke Taal: Pax)
Stryder - Lieve Palestina
Lupe Fiasco Ft. Skylar Grey - Words I Never Said
Blu - Alone
Ster advertentie
Ster advertentie