FunX

Meer zorgpremie voor dikke mensen?

  1. Newschevron right
  2. Meer zorgpremie voor dikke mensen?
Eén op de twee Nederlanders leidt aan een vorm van obesitas. Een hoop mensen kunnen daar niets aan doen, maar moeten we de mensen die bewust ongezond leven niet aanpakken? Ze hebben immers meer kans om in het ziekenhuis te belanden, dan een gezond persoon. Moeten we ze daarom niet meer zorgpremie laten betalen? Dan daalt de premie van mensen die niet bewust ongezond leven misschien. Vandaar de CritiX-stelling: 'Dikke mensen moeten meer zorgpremie betalen'. Zo’n 64% van de stemmers was het daarmee oneens.

Reacties

Janet vraagt zich af waarom dikke mensen meer zorgpremie moeten betalen. Volgens haar gebruiken dikke mensen niet te veel zorg.

Sana wil dat hele dunne mensen ook meer zorgpremie gaan betalen.

Dennis vindt dat mensen met een dikke portemonnee ook meer zorgpremie moeten betalen.

Volgens Melek moeten niet alleen dikke mensen, maar iedereen die op jaarbasis veel gebruik maakt van de zorg meer betalen.

CritiX

FunX-dj Q-Bah sprak in CritiX met Annemarie van Haren van de Obesitas vereniging. Zij vertelde onder andere dat een op de twee Nederlanders te dik is. Veel hè?

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70186940?"></iframe>
{/source}

CritiX hoor je van maandag t/m donderdag (21-23 uur) op FunX. Meepraten? Mail naar critix@funx.nl
Ster advertentie
Ster advertentie