FunX

Rotterdamse gemeenteraad steunt FunX

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse gemeenteraad steunt FunX
In mei konden we je al het goede nieuws vertellen dat FunX blijft voortbestaan door een vernieuwde samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De editie FunX NL, die landelijke op de kabel te beluisteren is, is hiermee zeker gesteld. Momenteel is FunX in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om FunX ook daar op de FM te behouden. Om de FM-frequentie te behouden moet FunX lokale programma’s blijven maken, gericht op deze steden maar daar is wel structureel geld voor nodig.

In Rotterdam heeft Wethouder Laan (Media) gezegd dat FunX alleen nog in aanmerking komt voor financiering op projectbasis. Haar beleidsvoorstel is woensdagmiddag behandeld tijdens de openbare raadscommissievergadering Jeugd, Onderwijs, Cultuur een Samenleving (JOCS). Hierin zitten gemeenteraadsleden van alle lokale politieke partijen. Zij toonden zich tijdens de vergadering erg positief over FunX. Ze vinden daarom dat FunX in Rotterdam in ieder geval structurele financiering moet krijgen.

Hieronder enkele reacties van de commissieleden:

Verveen (D66): "Het blijft verbazingwekkend dat FunX die het zo goed doet en zo belangrijk is, niet structureel gefinancierd wordt uit het mediabudget."

Moti (PvdA): "Wil je een goede lokale stadsredactie hebben, dan kan dat niet op basis van incidentele subsidies. Want dan kun je niet zeker weten of die mensen er over een half jaar nog steeds zijn."

Molenaar (Leefbaar Rotterdam): "We zitten hier heel simpel in. Waar behoefte aan is willen we mee door, waar geen behoefte aan is, willen we niet mee door. RTV Rijnmond zullen wij steunen en FunX heeft gewoon goed gescoord. RTV Rijnmond bereikt de locals en dat dekt al heel veel, maar niet de jeugd en dat vult FunX prachtig aan."

Bokhove (GroenLinks): "Organisaties zoals FunX die zich zo duidelijk profileren in de stad en zo'n bijdrage leveren, moeten zich niet bezighouden met organisatorische zaken maar moeten doen waar ze goed in zijn. Daar moeten we continuïteit in bieden.”

Strörmann (SP): “In een stad als Rotterdam is het heel belangrijk om in de mediasector een doorlopende leer- of werklijn te maken. FunX speelt daar wat de SP betreft een hele belangrijke rol in om mensen op te laten klimmen naar nog hogere plekken.”

Commissieleden Middelman (VVD) en Weltevrede (CDA) vroegen de wethouder te onderzoeken of structurele financiering voor FunX elders vandaan kan komen indien dit niet vanuit het mediabudget gefinancierd kan worden.

De wethouder gaat haar beleidsvisie aanpassen en deze wordt naar verwachting eind juni behandeld in de gemeenteraad

Je kan de vergadering in zijn geheel hier terugkijken
Ster advertentie
Ster advertentie