FunX

Zelf ziekenhuis betalen bij alcoholvergiftiging?

  1. Newschevron right
  2. Zelf ziekenhuis betalen bij alcoholvergiftiging?
Als je iets kapot maakt, dan moet je er voor betalen. Of je nou thuis of elders bent. Dus als je jezelf willens en wetens kapot maakt, dan moet je ook voor de kosten opdraaien. Toch? In CritiX bespraken luisteraars het idee van Herre Kingma, topman van het Medisch Spectrum Twente. Die wil dat comazuipers zelf de kosten van hun ziekenhuisopname betalen.

Stelling
Omdat we niet alleen over comazuipers wilden hebben met je, was de stelling: 'Als je in het ziekenhuis belandt met een alcohol-vergiftiging, dan moet je zelf de rekening betalen.' De reacties waren een beetje 50/50.

Reacties
Mariska: "Als mensen niet weten wanneer ze moeten stoppen met drinken en in het ziekenhuis belanden, dan moeten ze ook de kosten zelf betalen."
Dyamantie: "Als je een comazuiper bent moet je inderdaad zelf voor de kosten opdraaien. Je maakt jezelf kapot en dat moet niet ten koste gaan van een ander."
Esther: "Misschien is het een idee om een tussenweg te vinden. Bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor iemand die om deze reden in het ziekenhuis belandt."

Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft inmiddels aangegeven dat zij vindt dat comazuipers niet de ziekenhuisrekening hoeven te betalen.

CritiX
In de radioshow met Q-Bah zei FunX-luisteraar Stephanie dat ze het eens is met de stelling. Jacintha vindt dat de verzekeraars jongeren een hand boven het hoeft moeten houden. Pas na een derde ziekenhuisbezoek vanwege een alcoholvergiftiging is de maat vol, volgens Jacintha. Beluister de reacties hieronder.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39615563&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie