FunX

Longarts: "Roken is niet je eigen schuld"

  1. Newschevron right
  2. Longarts: "Roken is niet je eigen schuld"
Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker zijn een actie tegen de tabakslobby gestart. Daarmee willen ze onder andere kinderen beschermen. Ze zeggen namelijk dat de tabaksindustrie zich volledig richt op kinderen. Wanda en Pauline trokken al eerder aan de bel met een weblog, maar nu zijn ze de website TabakNee.nl begonnen.

Wiens schuld

Wanda vertelde gistermiddag in Fresh 'n Up dat roken niet je eigen schuld is. Als sigaretten niet op de markt zouden zijn geweest, dan word je volgens haar ook niet in de verleiding gebracht om te roken. Daarom ligt het probleem volgens Wanda niet alleen bij jezelf.

Kinderen

Het hoofddoel van tabaknee.nl is volgens haar het beschermen van kinderen. "Kinderen denken niet na over later. De tabaksindustrie ligt hun marketing volledig op kinderen, onzichtbaar, sluikreclame. Je hoort het ook van mensen die bij of voor de marketingindustrie werken."

Machtige lobby

Op TabakNee.nl staan een aantal mensen vermeld die goede banden met de tabaksindustrie hebben. Een daarvan is bijvoorbeeld de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. Over haar "Onze minister van Volksgezondheid Edith Schippers staat tot in het buitenland bekend als de 'minister van Tabak'. De tabakslobby beschouwt haar als een trouwe kameraad, want voor de belangen van de tabaksindustrie heeft ze een haarscherp oog."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F82777898"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie