FunX

Freek Vonk wil tweede kinderboek schrijven

  1. Newschevron right
  2. Freek Vonk wil tweede kinderboek schrijven
Het eerste kinderboek van de excentrieke bioloog Freek Vonk is inmiddels bijna overal uitverkocht. De wetenschapper vertelde vanochtend in Start dat hij daardoor extra gemotiveerd is om een tweede boek te schrijven over dieren. "Misschien volgend jaar." De excentrieke bioloog weet nog niet precies waar het over zal gaan, maar hij schrijft het voor kinderen, "want dat is mijn favoriete publiek!"

Surinaamse jungle

Freek Vonk gaat binnenkort een deel van de Surinaamse jungle verkennen waar nog niemand is gezegd van Suriname. Samen met zijn goede vriend Michel Boeijen gaan ze het avontuur aan. "We laten ons met z'n tweeën droppen met een kano, door een helikopter, in een stuk waar nog niemand is geweest. We gaan dan dat hele stuk in kaart brengen en kijken wat voor dieren en dergelijke we zien."

National Geographic

Freek maakt televisieprogramma's voor kinderen bij Zapp, doet wetenschappelijk onderzoek, maar hij is sinds kort ook het gezicht van National Geographic, het kanaal waar hij al documentaires voor maakt. "We gaan hele mooie leuke dingen doen (..) en ik krijg eigen programma's. Wat de precieze programma's worden moeten we nog bekijken, maar het worden hele spannende dingen."

Gaza-strook

Wat maar weinig mensen weten, is dat Freek Vonk ook ooit in het geheim naar de Gaza-strook is geweest. Tijdens een staakt-het-vuren zijn ze de grens overgegaan. Die periode herinnert hij zich nog goed, want toen hij wakker werd waren ze omsingeld door coyotes. "Ik scheen met mijn zaklamp en zag overal ogen oplichten. We sliepen dus in hun territorium. Ze zijn ongevaarlijk, maar toch sta je wel even te kijken als dat gebeurd."

Freek en Soumia?

Freek was in de FunX studio te gast en nam Soumia Abalhaya mee. Dan gaan de alarmbellen al snel rinkelen bij Fernando, maar zowel Freek als Soumia vertellen dat er geen vonk is: "We zijn gewoon vrienden."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69430284&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie