FunX

Animal Rights gaat undercover in slachthuis en onthult schokkende beelden

  1. Newschevron right
  2. Animal Rights gaat undercover in slachthuis en onthult schokkende beelden

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights ging undercover in het grootste slachthuis van Tielt en kwam daar verschrikkelijke dingen tegen. De varkens worden geslagen, geschopt, levend verdronken en gekookt. Het effect als je de vreselijke beelden ziet: je wordt spontaan vegetariër. Tenminste, dat hopen de makers. Morad & Shay belden met Robert Molenaar, de directeur van Animal Rights.

motivatie

Een medewerker van Animal Rights ging een maand lang undercover in het slachthuis en maakte in het geheim beelden. Dat was ontzettend moeilijk om een maand lang vol te houden, maar hij had een belangrijke motivatie: zo veel mogelijk mensen stimuleren om geen vlees meer te eten.

uitleg

Er is geen speciale verklaring voor het gedrag van de medewerkers van het slachthuis. Volgens Robert Molenaar is dit soort mishandeling namelijk geen uitzondering in slachthuizen: "Als je vijfduizend tot zevenduizend varkens per dag wil slachten en de dieren werken niet mee, dan krijg je dit soort wantoestanden".

Er is sprake van structurele uitbuiting van dieren in slachthuizen. Animal rights ging al meerdere keren undercover en ziet elke keer dezelfde soort situatie. Veel dieren die bij elkaar in krappe ruimtes staan en verwaarloosd worden.

oplossing

Vreselijk natuurlijk, maar wat is de oplossing? Er is eigenlijk maar één manier om dit soort schokkende situaties te voorkomen en dat is stoppen met vlees eten. Supermarkten en varkensboeren houden elkaar in een greep. De prijzen worden zo goedkoop gehouden dat de winstmarges klein zijn. Allemaal ten koste van de dieren.

"Sorry, ik zou je een antwoord willen geven, maar verantwoord vlees eten bestaat niet. Uiteindelijk wordt zo'n dier gewoon in slechte condities gehouden en uiteindelijk de nek doorgesneden."

vegetariër

Het is misschien niet voor iedereen even makkelijk om te stoppen met vlees eten. Dat snapt Robert ook. Minder vlees eten is volgens hem dan ook een goede stap. Als we allemaal minder vlees eten, hoever er ook minder dieren geslacht te worden. Robert zegt ook: "Wij komen nu eenmaal op voor de rechten van de dieren en het beste is toch echt om te stoppen met het eten van vlees".

Wil je de schokkende beelden terugzien? Dat kan via deze link.

Ster advertentie
Ster advertentie