FunX

ff gratis downloaduh...dat kan toch geen kwaad?!

  1. Newschevron right
  2. ff gratis downloaduh...dat kan toch geen kwaad?!
Er zijn genoeg redenen om op zondag naar FunX te luisteren! Eén daarvan is de nieuwe thematische show "Spoken" van Manu. Hierin kaart Manu wekelijks actuele onderwerpen aan en bespreek dit met zijn gasten. Dit keer vraag hij zich af waarmee je te maken hebt als gaat om gratis downloads en auteursrechten. Wil jij ook meer weten over hoe je ongestraft kunt samplen? Luister deze zondag op 19 juli van 19:00 tot 21:00 naar Spoken. Lees hier meer over de gasten.

Gasten

Manu ontvangt onder andere Jaap Jan van Mierlo, manager Service Rechthebbenden van Buma Stemra, een organisatie die de rechten van artiesten beschermt. Zij incasseren vergoedingen bij muziekgebruikers en verdelen dat over muziekauteurs. Wil je meer weten over deze organisatie, surf dan hier.

En hoe zit het dan met die miljoenen downloadsites? Wat zijn de regels als het gaat om legaal downloaden? En hoe wordt dat gecontroleerd? Dit zijn een aantal vragen die zondag wordt beantwoord door Teun Bontsup. Hij beheert samen met zijn broer een downloadsite waar je muziek van bekende en minder bekende artiesten kunt downloaden.

En tot slot wilt Manu meer weten over het gebruik van samples van een andere track. Hierover praat hij met Skiggy Rapz oftewel Marcel Tegelaar. Hij is MC slash producer die zich inzet voor positieve Hip Hop. Na zijn releaseparty is zijn album uit de winkel gehaald omdat hij zonder toestemming gebruik maakte van andermans sample.

Inmiddels is er een nieuwe versie van gemaakt en is er zelfs een clip van uitgekomen. Check het hier!

{youtubejw}SO3z_IjwErE{/youtubejw}

Manu heeft ook nog de best gedownloade track voor je in petto!

Be there! Zondag 19 juli van 19:00 tot 21:00.


Uitzending gemist?

Klik hier en luister de uitzending wanneer jij het wilt!!

Ster advertentie
Ster advertentie