FunX

Recap: dit was de onvergetelijke Summer 16 van FunX!

  1. Newschevron right
  2. Recap: dit was de onvergetelijke Summer 16 van FunX!

De zomer van 2016 loopt alweer op zijn eind. Maar wat was het een fantastische tijd! FunX heeft in ieder geval geen enkel feestje gemist.

Wil jij nog even nagenieten van deze mooie maanden? Check dan de Summer 16-playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WOO HAH! Festival

Op 2 juli vond het Woo Hah! Festival voor de derde keer plaats. Dankzij de ruim 11.000 bezoekers en optredens van o.a. ScHoolboy Q, Young Thug, Kevin Gates, Skepta, Tyler the Creator, Skepta en Action Bronson werd de Tilburgse Spoorzone op zijn kop gezet. De FunX-studio stond naast de mainstage en werd bezocht door onder andere Woodie Smalls, Sevn Alias en Kevin Gates. En goed nieuws: bij de volgende editie kan er niet één, maar twee dagen gefeest worden.

Triangle FESTIVAL

Op 23 juli stond het Rotterdamse Sidelingepark vol met Nederlandse hiphopartiesten, zoals Broederliefde, Fresku, Hef, Jonna Fraser, Sevn Alias en Yung Internet. Onder andere Hef, Jonna Fraser en Broederliefde namen de FunX-Snapchat over. Ook het FunX-straatteam was van de partij, dus binnen no time was het hele park paars gekleurd.

Kwaku Summer Festival

Vier weekenden lang werd er gefeest in het Nelson Mandelapark in Amsterdam. Van 16 juli tot 7 augustus vonden er verschillende optredens plaats van onder andere Cho, SFB, Hef, Boef, La Rouge, Sevn Alias, Jairzinho en extra concerten van Morgan Heritage en Frank Reyes.

Zomercarnaval

Tijdens het Zomercarnaval waren de Rotterdamse straten gevuld met prachtige dansende lichamen. Op vrijdag 28 juli was FunX live te horen tijdens de Battle of Drums, waar onder andere Jonna Fraser, Kuenta I Tambu, Keizer en de Queen Zomercarnaval optraden. De spannende battle tussen de brassbands werd uiteindelijk gewonnen door SLR. Op zaterdag 29 juli reed FunX mee met de Straatparade met een eigen praalwagen. FunX deelde goodies uit en Freddy Moreira, Tim Beumers, Superior, Violatorz en Moradzo zorgden voor de lekkerste mixes.

MILKSHAKE

Tussen 27 juli en 7 augustus kleurde Amsterdam tijdens de EuroPride eventjes helemaal roze. In het openingsweekend van 30 en 31 juli was FunX aanwezig op Milkshake, misschien wel het meest open minded festival van Nederland.

Tintelfris Festival

Op 5 augustus vond het het dikste House, Urban, Eclectic, Latin en R&B Festival van de regio Den Haag plaats in het Zuiderpark. FunX was aanwezig met een eigen tent, waar onder andere SuperSongDag-winnaars Amartey en Nivi en FunX-dj Moradzo optraden. Ook Freddy Moreira, F1rstman en Nafthaly Ramona waren aanwezig.

Canal parade

Op 6 augustus voer FunX mee met de Canal Parade, de grote afsluiter van de EuroPride. FunX-medewerkers, luisteraars, dj's en andere artiesten verzamelden zich op het water, maar ook aan de kant was het één groot feest.

Antilliaanse Feesten

Op 12 en 13 augustus reisde FunX af naar Hoogstraten voor de Antilliaanse Feesten. Lekker eten, schuurpartijen en een hoop geknuffel zorgde voor een vermoeiend, maar geweldig weekendje over de grens.

Appelsap Fresh Music Festival

Op 13 augustus vond ook het Appelsap Fresh Music Festival plaats in Amsterdam. De line-up varieerde van lokaal talent tot enorme namen uit de internationale hiphopscene. Aanwezig waren onder andere Fat Joe, Rejjie Snow, Boef, Jazz Cartier, Broederliefde, Yung Internet en Zwart Licht. In de FunX-studio kwamen onder andere Bokoesam, Jonna Fraser, Hef, Murda en Fat Joe langs.

Latin Village

Het weer zat niet mee op Latin Village, maar het was in ieder geval heet genoeg op de dansvloer. Tijdens Latin Village in Spaarnwoude op 21 augustus ging iedereen los op de lekkerste latin- en afrobeats. Behalve Broederliefde, SFB, F1rstman, DJ Abstract, Freddy Moreira, was uiteraard ook organisator D-Rashid aanwezig.

Encore Festival

Tijdens Encore Festival op 28 augustus in Amsterdam werd er gefeest op Konshens, Kehlani, Joe Bada$$, Sevn Alias, Broederliefde en DJ Abstract. FunX zond live uit vanuit de studio, waar onder andere Joe Bada$$, Kehlani, Sevn Alias, Jonna Fraser en West London Collective een bezoekje brachten.

Vestival

De zomer werd heerlijk afgesloten met optredens van onder andere Ne-Yo, Jeremih, Kid Ink en Rich Homie Quan tijdens Vestival op 4 september.

FunX in het Buitenland

De festivalzomer van 2016 was er eentje om nooit meer te vergeten. Maar het feest gaat natuurlijk door over de landsgrenzen heen. Veel FunX-artiesten reisden stad en land af voor de vetste optredens. Jayh Jawson, Lady Bee, ChildsPlay en F1rstman namen je via Snapchat mee naar Spanje en Portugal.

Bekijk hier de tofste video's van 2016!

Ster advertentie
Ster advertentie